GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ocak 2023 Pazartesi 17:52

Başkan Soyer’den anketli metro göndermesi!

2023 yılında yatırım programı içerisinde Halkapınar-Otogar Metrosu inşası için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 3 bin TL bütçe ayrılmasına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer'den anketli tepki geldi.

EGEDESONSÖZ - 2022 Yılı Yatırım Programı'nın kabulü ve uygulanmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan kararla birlikte İzmir’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2023 yılında yapacağı projeler de yer aldı. 15 yıldır kent gündeminde yer edinen 4 buçuk kilometre uzunluğundaki Halkapınar-Otogar Metro hattı için 3 bin TL’lik sembolik ödenek belirlendi.

BAKANLIKTAN İZMİR YATIRIM RAPORU: HALKAPINAR-OTOGAR METROSU’NDA YENİ GELİŞME!

Metro hattı için 3 bin TL ayrılmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den farklı bir tepki sosyal medya hesaplarından mesaj yayımlayan Başkan Soyer takipçilerine "Halkapınar-Otogar metrosu için hükümetin 2023'te ayırdığı bütçe ne kadardır?" sorusunu sordu. 

Başkan Soyer'in yayımladığı anketin şıkları arasında , 1.45 Milyar TL, 501 Milyon TL, 250 Milyon TL ve 3 Bin TL yer aldı. 

YATIRIM KARŞILAŞTIRMASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Narlıdere Metrosu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Halkapınar-Otogar Metrosu'nun 2023 yılına dair yatırım miktarlarını karşılaştıran bir tablo da yayımlayan Başkan Soyer "Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023'te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 Bin TL, şaka değil. " mesajını paylaştı.

Başkan Soyer'in paylaştığı tablo şu şekilde: