GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2020 Pazar 14:49

Başkan Soyer çalışmaları inceledi: Sıcaklık 160 dereceye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sokağa çıkma yasakları kapsamında asfalt çalışmalarına hız veren belediye ekiplerini ziyaret etti. Soyer, “İzmir genelinde 6-7 noktada çalışarak bu durumu fırsata çeviriyoruz. Asfalt döküldüğü anda sıcaklık 160 dereceye kadar çıkıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarında kent içindeki asfalt, yol bakım çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 noktadaki saha çalışmaları sürüyor. Gaziemir’de yol genişletme ve otopark inşaat çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Tunç Soyer ekipleri ziyaret etti. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da eşlik ettiği inceleme gezisinde mevcut durumu fırsata çevirdiklerine vurgu yaptı.

Başkan Soyer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu bizim için bir fırsat. Sokağa çıkma yasağı ve Pazar tatilinin getirdiği sakinliği değerlendiriyoruz. Arkadaşlarım sıcağa rağmen muazzam bir performans gösteriyorlar. Asfalt da sıcak bir malzeme. İlk serildiğinde 160 dereceye çıkıyor. Zaten ortalama havada 40 derece sıcaklık var. Yoğunluk nedeniyle asfalt dökemediğimiz yerlere bu vesileyle uzanıyoruz.  Kampanya döneminde altın dokunuş yapacağımızı söylemiştik. Gaziemir’deki alışveriş merkezinin (Optimum AVM) önündeki alt geçitteki yoğunluk nedeniyle sıkışma oluyordu. Burada İZBAN istasyonumuz var. Otopark inşaatını da asfalt çalışmasının sonrasında başlatıyoruz. Arabanı park et, devam et uygulamasını hayata geçiriyoruz. Ayrıca 40 adet bisiklet ve motorsiklet yeri de ayarlayacağız.  Bayraklı, Konak-Alsancak-Kahramanlar aksında, Mithatpaşa (Fahrettin Altay), Mürsel Paşa Caddesi ve Karşıyaka Vapur İskelesi ile Buca’da da çalışmalarımız sürüyor”