GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Temmuz 2021 Perşembe 22:31

Başkan Soyer Buca Metro kredisinin detaylarını anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Metrosu için aldığı 125 milyon avroluk kredinin ayrıntılarını öğrenmek isteyen Ekonomist Özgür Demirtaş’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu için geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 125 milyon avroluk aldığı ilk kredi onaylanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi alınan onayı sosyal medya hesabı üzerinden ‘başardık!’ diyerek paylaşmıştı.

Ekonomist Özgür Demirtaş’ın sosyal medya hesabı üzerinden kredi koşullarını incelemeyi istemesi üzerine Başkan Soyer cevap verdi.

Başkan Soyer, EBRD ile imzalanan kredi koşulları içerisinde 125 milyon avronun 4 yıl anapara geri ödemesiz, toplam 12 yıl vadeli ve 6 aylık Euribor + %3.20 faiz oranı bulunduğunu söyledi. Başkan Soyer, önümüzdeki günlerde Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ile de bir yetkilendirme anlaşması planladıklarını dile getirdi.

Başkan Soyer’in paylaşımı şu şekilde:

Özgür Bey merhaba,

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Üçyol-Buca Metro Projemiz için EBRD ile imzaladığımız kredi sözleşmemiz 125 Milyon Euro 4 yıl anapara geri ödemesiz, toplam 12 yıl vadeli olup, 6 aylık Euribor + %3.20 faiz oranı bulunmakta.

Geçen mayıs ayı içinde Üçyol-Buca Metro Hattı kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 125 milyon euro olmak üzere toplam 250 milyon euro tutarında yetkilendirme anlaşması imzaladık.

Önümüzdeki günlerde Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile de bir yetkilendirme anlaşması imzalamayı planlıyoruz.

Kredi süreçlerimizdeki her adımımızı şeffaf belediyecilik anlayışımız ile vatandaşlarımızla paylaşmaktayız.

İyi günler dilerim.