GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ekim 2018 Perşembe 11:23

Başkan Sesli’den kütüphane ziyareti

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, restore edilerek Bayındır Belediyesi Hasan Hulki Yönt Kültür Merkezi haline gelen tarihi Ermeni Kilisesi'nde Bayındır Belediyesi tarafından açılan Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi’ni ziyaret ederek çocuklar ile bir araya geldi.

Bayındır Belediyesi ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ile bir grup yardımseverin işbirliğiyle kurulan kütüphane, geçtiğimiz ocak ayında oldukça kalabalık bir grubun katıldığı törenle açılmıştı. İsmini 1894-1929 yılları arasında yaşamış, İzmir Milletvekiliği yapmış, yaşamı boyunca bir çok ilke imza atan; hem ilk Milli Eğitim Bakanı hem de Çocuk Esirgeme Kurumunun ilk başkanı olan, Türkiye’de 1 Kasım 1928’de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar kılmak amacıyla eğitim seferberliği için kurulan Millet Mekteplerinin de kurucusu Mustafa Necati’den alan kütüphane açıldığı günden bu yana özellikle öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Kütüphane barındırdığı kitapların yanı sıra, sahip olduğu bilgisayarlar ve okuyucuya sağladığı ortam ile kısa sürede bir cazibe merkezi haline geldi. Boş zamanını değerlendirmek isteyen Bayındırlılar bir yana, okul sonrasını ödevlerini yapan çok sayıda öğrenci de kütüphanenin müdavimi olmuş durumda.

Kütüphaneyi ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya gelen Sesli, kütüphanenin gurur duyduğu bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Ermeni Kilisesi Bayındır’ımızın önemli bir tarihi eseridir ve başarılı bir şekilde restore edilerek kültür merkezi haline getirilmiştir. Onu Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi ile tekrar halkımızla buluşturmak bizim için büyük bir sevinç oldu.Binamız tarihi bir eser ama oluşturduğumuz kütüphanenin modern bir yapısı var. Öğrencilerimizin çıkmak istemediği, gerek kitap okuma gerek araştırma, gerekse ders dışında vaktini geçirebildiği güzel bir mekân oldu. Aldığımız tepkilerde oldukça olumlu; özellikle okul sonrası öğrenciler vakitlerini kütüphanede geçiriyor.  İçerisindeki kitaplar ile sadece öğrencilerimiz değil her yaştan kitapseverler de buranın müdavimi oldu. En başından beri hep ilçemizi sosyal yönden de kalkındırmak, özellikle gençlerimizin bilinçlenmesini sağlamak için çalışıyoruz. Çağımız bilgi çağı, belki internet ve teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak çok kolay ama okumanın, araştırmanın, öğrenmenin bir refleks haline gelmesinde kütüphaneler hala çok önemli. Bizler daha güzel günler istiyorsak hepimizin daha çok okuması ve öğrenmesi lazım. O sebeple eğitime ve kültüre vereceğimiz destek her zaman devam edecek. Ayrıca Mustafa Necati  adının ilçemizde yaşıyor olması da bizi çok mutlu etti. Mustafa Necati erken yaşta kaybedilen çok önemli bir Cumhuriyet insanı… Onun adının kütüphanemize verilmiş olmasını çok anlamlı buluyorum.”