GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mart 2019 Pazartesi 10:32

Başkan Şenol'dan ‘balkon’ desteği

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, parti genel merkezi tarafından kendisinin yerine belediye başkan adayı olarak gösterilen Halil Arda’ya tam destek verdi. Başkan Şenol Arda’nın pankartını kendi evinin balkonuna astı. Öte yandan meclis üyesi aday listesinde yer alan bazı isimlerin ise, ‘Bizim apartmanımızda AK Partililer de var. Biz asamayız’ dediği öne sürüldü. Başkan Şenol’un davranışının hem Arda’ya destek hem de meclis üyesi adaylarına tepki niteliği taşıdığı aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Parti içi yarışlar geride kalırken seçim için artık gün sayılıyor.

İzmir’de sürecin lokomotifi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)2019 yerel seçimlerinde gösterilen adaylar noktasında büyük bir değişim yaşandığı görüldü. Mevcut adayların tamamına yakını yeniden aday ilan edilmedi. Gaziemir’de 2 dönem belediye başkalığı görevini yürüten Halil İbrahim Şenol da yeni süreç için partisinin genel merkezinden vize alamayan isimlerin arasındaydı.

Gelinen süreçte aday gösterilmeyen başkanların kendi yerine aday ilan edilen isimlere destek verip vermeyeceği en tartışılan konuların başında yer alıyordu. Bu kapsamda Gaziemir’de yürüttüğü alan çalışmalarında ‘Dostuma destek verin’ mesajını hemşerilerine net bir şekilde ileten Başkan Şenol son olarak çarpıcı bir çıkışa imza attı. Başkan Şenol, Aday Halil Arda’nın pankartını evinin balkonuna astı.  

Öte yandan meclis üyesi aday listesinde yer alan bazı isimlerin ise, ‘Bizim apartmanımızda AK Partililer de var. Biz asamayız’ dediği öne sürüldü. Başkan Şenol’un davranışının hem Arda’ya destek hem de meclis üyesi adaylarına tepki niteliği taşıdığı aktarıldı