GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Aralık 2018 Çarşamba 12:32

Başkan Şenol’dan 2B çağrısı: Sorunu çözün, seçimi kaybetmeye razıyım!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ilgilendiren 2B arazileriyle ilgili hükümete çağrıda bulundu. Şenol, “Birileri çıkıp ‘sorun çözülürse başkana yarar’ diyor. Yeter ki sorun çözülsün, seçim kaybetmeye razıyım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen “orman vasfını kaybetmiş arazilerin hak sahiplerine satışıyla ilgili kanun” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Hükümetin, kentsel dönüşümde kullanmak üzere kaynak arayışında gündeme geldiği arazi satışlarından gelecek gelirlere son olarak İmar Barışı da eklenmişti. İmar Barışı Yasası gereği yüz birlerce kişi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuru yaptı.

Bu arada, başvuruların en yoğun olduğu İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde de uzun yıllardır yaşanan 2B arazileriyle ilgili bedel tespitleri tamamlanmıştı. Bakanlığa bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, defterdarlık vasıtasıyla Sarnıç’ta 15 bin kişinin yaşadığı bölgenin rayiç bedellerini belirledi. Çoğunluğunu Bulgaristan göçmeni vatandaşların oluşturduğu yerleşim yerlerinde yapılan evlerin arsaları metrekaresi 830 TL’ye varan rakamlardan satışa sunulmuştu.

Yerel seçim öncesinde AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan bu arazi satışlarıyla ilgili karşılıklı açıklamalar ve suçlamalar ise sürüyor. Bölge halkı sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarken AK Partili milletvekilleri ve parti yöneticileri de CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u suçlamıştı. Başkan Şenol’u, “çözümün tarafı olmamakla” suçlayan AK Parti’ye yeni bir çağrı geldi. Belediye Başkanı Şenol, meselenin siyasete alet edilmemesini istedi.

HALKIN CEBİNE GÖZ DİKİLMİŞTİR!
Başkan Şenol, “Burada Bulgaristan göçmeni soydaşlarımız yaşıyor. Arazilerin üzerine evlerini yaptılar ve yıllardır kullanıyorlar. Şimdi onlardan para istiyorlar. Ve bu rakamlar insanların ödeyemeyeceği oranda yüksek. Milli Emlak tarafından belirlenen yeni fiyatları ‘güncel ekonomik değerler’ diyerek herkese yutturmak istiyorlar. Her şeyden önce bu zammın TEFE-TÜFE oranında bir zam olmadığını AKP’den belediye başkanlığı yapan İsmail Acar anlattı. Bu zamma ‘tefeci zammı’ dedi. Biz de aynen katılıyoruz. Bu bir soygundur ve halkın cebindeki paraya göz dikilmiştir” dedi.

DUBLÖR GÖNDERDİ
Şenol, iktidarın tüm temsilcilerinin kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini ifade ederken elinde evrakı ve belgesi olanların Sarnıç Meydanı’na gelmesini istedi. Kendisine tepki gösterenleri açık oturuma davet eden Şenol, “Defalarca ‘gelin meydanda halkın önünde konuşalım’ dedim. Ama hiçbirinden tık yok. Benim çağrıda bulunduğum ve davet ettiğim sayın milletvekili (Atila Kaya’yı kast ederek) dublörlerini gönderdi. Buradan açık ve net söylüyorum. Kendisini tıpkı milli emlak yetkililerini nasıl kahveye toplayıp şov yaptıysa yine aynı şekilde ekibiyle birlikte bekliyorum. Benim muhatabım sorunun çözümünde aktif rol alacak olanlardır. İlçe başkanı ya da meclis üyeleri benim bu konuda muhatabım değildir. Bir günde çıkartılan torba yasanın içine her şeyi dahil edenler bunu da çözebilirler” diye konuştu.

KOLTUK DERDİM YOK
Başkan Şenol, “Birileri siyasi olarak süreçten nemalanmaya çalışıyorlar. Hatta ‘sorun çözülürse Halil İbrahim Şenol’a yarar, çözmeyelim’ diyorlar. Tekrar söylüyorum. Bu meseleyi çözün. Elinde yetkisi, gücü olanlar bellidir. Ben bu ilçede 10 yıl belediye başkanlığı yapan birisi olarak sorun çözülmesi halinde seçimi kaybetmeye razıyım. Yeter ki bu mesele çözülsün, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilsin. Koltuk derdinde değilim. Makam heveslisi hiç olmadım. Bunu bana oy veren Gaziemirli hemşehrilerim çok iyi biliyor. Ama aynı hemşehrilerim sadece seçim dönemlerinde türeyen, günü kurtarmak için çalışan siyaset cambazlarını da çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Şenol, Gaziemir’de yaşayan Sarnıçlıların sorunlarının çözümü için gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceğini söyledi. Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye konuyla ilgili rapor göndereceğini sözlerine ekledi.