GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mart 2019 Cuma 18:58

Başkan Şenol, Arda’ya kefil oldu: Dostuma destek verin

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerde CHP’nin aday gösterdiği Halil Arda’ya destek istedi. Başkan Şenol, “ Halil ismi Arapça’da ‘dost’ demektir. Bir dostunuz gidiyor, yeni dostunuz geliyor. Bana verdiğiniz desteği ona da verin” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol 10 yıllık başkanlık görevini noktalarken CHP’nin yerel seçimler öncesinde ilçeye aday gösterdiği Halil Arda’ya destek istedi. Belediye tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği’ne katılan Başkan Şenol, Arda’nın bayrağı üst noktalara taşıyacağını söyledi.

Başkan Şenol, “Bugüne kadar Halil’e sahip çıktınız. Biz de sizi mahcup etmemek için hep çalıştık. Gaziemir’de, Sarnıç’ta önemli işler yaptık. Bu bir görev değişimidir. Benim 25 günlük başkanlığım kaldı. Ondan sonra bir Halil gidecek bir Halil gelecek. Halil’in karşılığını biliyor musunuz? Halil ismi, Arapça bir kelimedir ve tek bir karşılığı vardır. Karşılığı da dosttur. Bir dostunuz gidecek bir dostunuz gelecek. Bana verdiğiniz desteği dostuma, adaşıma da verirseniz çok teşekkür ederim. O, Gaziemir’i çok daha iyi noktaya getirecektir” dedi.

KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Etkinliği katılan kadınlara teşekkür eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bugün Dünya Emekçi Kadınlar günü. Haklarınızı ararken zorluklar çektiniz. Bu duruma kolay gelinmedi. Biz, günü kutluyoruz. Buradaki insanları sokaklarda, meydanlarda da görmek istiyoruz. Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçiyor. Kadınlarımız bu sorunu mutfakta, anne olarak birebir yaşıyorlar. Çocuklarınızın geleceği için sonuna kadar mücadeleye devam edeceksiniz. Bu ülke ayrıca kolay kurulmadı. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da şehitler verdik. Kadınlarımız da en ön saflarda mücadele etti. Önce bizler öncülük yapmak zorundasınız” diye konuştu.

HİZMETLER ARTARAK SÜRECEK
CHP’nin yerel seçimler için Gaziemir’de aday gösterdiği Halil Arda da Başkan Şenol’a teşekkür etti. Arda, “Bu coşku Halil başkanın yarattığı bir coşkudur. 10 yıldır ilçeyi çok güzel yönetti ve eserler kazandırdı. Kendisine Gaziemirliler adına çok teşekkür ediyorum. İşimiz zor. Çıtayı öyle bir yukarıya koydu ki biz daha çok çalışacağız. Yaptığı hizmetleri arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Belediye meclis üyelerini belirlerken dengeye dikkat ettiğini belirten Arda, “Meclis listemizde kadınlarımızın sayısı yüksek. Neredeyse erkek adaylara pozitif ayrımcılık yapacaktır. Kadınlarımız bizde başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı.  Öte yandan etkinliğe katılanlar hep birlikte pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi.