GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mart 2018 Cuma 17:47

Başkan Şengül geçmişi hatırlattı: Gözyaşlarını tutamadı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk kongresinde yaptığı konuşmada, “İl başkanlığının ardından il yönetiminde görev yaptım. O dönem hayatımın en zor dönemlerinden biriydi. Nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. O alaycı bakışları asla unutmam” dedi.

EGEDESONSÖZ/AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk’ta gerçekleşen 6’ncı Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

FETÖ BELKİ DE İLK OPERASYONU BİZE YAPTI
İlk il başkanlığı döneminde yaşadıklarını anlatan Başkan Şengül, “2007-2009 arasında bu hain FETÖ dediğimizin ilk operasyonlarından biri belki bizedir. Şimdiki milletvekilimiz Atilla Kaya, il başkanı olarak ben bir de Ayrancılar belediye başkanımız bir kumpasın içinde kaldık ve bize operasyon yapıldı"dedi.

‘KAPIDA BEKÇİ OLMAYA RAZIYIM’ DEDİM!
AK Parti İl Başkanı Şengül, “2009 seçimlerini geçirdik. O seçimlerde beklenen başarıyı alamadık. O başarısızlık olunca biz de görevi bırakmak zorunda kaldık. Görevi bırakırken 28 ilçe başkanımızı topladık. ‘Sakın sayın başkanım il başkanlığını bırakma’ dediler. Sen yürü arkandayız. Sen yürü biz seni takip edeceğiz. Sakın ha’ dediler. Biz liderimize rağmen bir anlayışın içinde olmayız. ‘Ankara’ya gideceğiz’ dediler. ‘Siz Ankara’ya giderseniz il başkanı organize etti sizi Ankara’ya gönderdi derler’ dedim. Buna rağmen gittiler. 2 gün kamp kurdular. Başbakanımızla görüştüler. Geri döndüler hala telkinde bulundular. Başbakanımız o zaman İzmir’e geldi. Hiç unutmuyorum. Biz aday çıkarsak ciddi sıkıntılar olacağı iletilmiş. Sayın genel başkanım, başbakanım ben sizlere iki yıl il başkanlığı yapmaktan, sizi temsil etmekten onur duydum. Bu onur benim çocuklarıma bırakacağım en iyi mirastır. Benim budan sonraki süreçte makam mevki talebim asla olmaz. Bana hangi görevi verirseniz verin, bana kapıda bekçilik görevi verin ben bekçi olmaya razıyım’ dedim” ifadelerini kullandı.

NEFSİMİN BU KADAR DAYAK YEDİĞİNİ HATIRLAMIYORUM, ALAYCI BAKIŞLARI ASLA UNUTMAM!
Başkan Şengül, “Sonrasında il başkanlığı görevi Ömür Kabak’a görev verildi. Kendisiyle başbakanımızın evine gittik. Oturup listeleri görüştük. Başbakanımız bana il yönetiminde ‘görev alacaksın’ dedi. Ben il başkanlığının ardından yönetimde görev alan birisi oldum. Hayatımda en zor dönemdi. Nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. İnsanların size öyle bakışları var ki sizin yerin dibine sokuyor. O alaycı bakışları asla unutamam. Yüksünmedim, hizmettir dedim. Görevimi yaptım. Milletvekilliği seçimlerinde başbakanımız Binali Yıldırım arkasındaki sırada bizi ödüllendirdi” açıklamasında bulundu.