GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2020 Pazartesi 13:31

Başkan Sengel’den 21 personelin kıdem tazminatı için flaş hamle!

Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Sengel, emekliliğini isteyen 21 personelin kıdem tazminatını karşılamak için İller Bankası’na Eylül ayında ilettiği 3 milyon TL’lik kredi talebine olumlu cevap gelmeyince harekete geçti. Talebi geri çektiğini açıklayan Sengel, “Bu işin içinde siyaset var mı, yok mu bilmiyoruz, ama herhalde ki ondan! Çünkü 3 milyon TL, İller Bankası için ne olacak! Biz de belimizi sıka sıka talebimizi çekip kıdem tazminatını kendimiz ödemeye karar verdik. Kredi çekmeden belediye imkanlarıyla zorlayacağız. Yapacak başka bir şey kalmadı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, emekliliğini isteyen 21 personelin kıdem tazminatını karşılamak için İller Bankası’na ilettiği 3 milyon TL’lik kredi talebini geri çekti.

İlgili personellerle konuştuğunu aktaran ve yaklaşık 4 aydır onay beklediğini ifade eden Başkan Sengel, talebe Ankara’dan olumlu dönüş yapılmaması sonrasında yol haritasını masasının üzerine koyduğunu söyledi. Sengel, yeni süreçte belediyenin imkanlarıyla tazminatların karşılanacağını açıkladı.

 BU İŞİN İÇİNDE SİYASET VAR MI, YOK MU BİLMİYORUZ!
 Sengel, “İller Bankası’ndan Eylül ya da Ekim ayında bir talebimiz oldu. Emekliliğini isteyen personelimizin tazminatlarını ödemek adına kredi talebimiz olmuştu. Ona güvenerek konuyu insanlara aktardık. ‘Böyle bir durum var, isteyen emekli olabilir’ demiştik. Çünkü emekli olmak isteyen bir grup vardı. Onlar da bize, ‘İller Bankası’ndan kredi talep edebilir misiniz?’ dedi. İller Bankası bu noktada kredi verebiliyormuş. ‘Olur’ dedik. Tüm emekliliği gelmiş insanları çağırdık. ‘Böyle bir talepte bulunacağız, diğer türlü pare pare ödenir, ama kredi geldiğinde hepinizin hesabına yatar, emekli olmak isteyen varsa olabilir, ama biz buna karışmayız’ dedik. İnsanları emekliliğe zorluyormuş durumu olsun istemedik. Onun sonucunda 21 kişi de emeklilik müracaatında bulundu. İller Bankası’na talebimizi gönderdik. Aradan neredeyse 4-5 ay geçti. İller Bankası, yaptığımız görüşme sonucunda krediyi çıkarmadı. Emekliler de mağdur oldular. Bizden para almıyorlar, İller Bankası’ndan kredi çıkmıyor. Son bir kez daha görüştük, ‘çok mümkün görünmüyor’ dediler bize. Biz de insanlar daha felaket bir duruma düşmesin diye karar aldık. Bu işin içinde siyaset var mı, yok mu bilmiyoruz, ama herhalde ki ondan! Çünkü 3 milyon TL, İller Bankası için ne olacak! Biz de belimizi sıka sıka talebimizi çekip kıdem tazminatını kendimiz ödemeye karar verdik. Kredi çekmeden belediye imkanlarıyla zorlayacağız. Yapacak başka bir şey kalmadı. Biz emekçilerin yıllardır vermiş oldukları emeklerin karşılığını vermek istiyoruz. Çaba sarf ediyoruz. Emeklilere de bu durumu anlattık. Onlar mutlu biz mutlu!” ifadelerini kullandı.