GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Haziran 2016 Perşembe 10:20

Başkan Selvitopu ‘pazaryeri’ sorununa nokta koydu!

Başkan Selvitopu, AK Parti meclis üyelerinin dile getirildiği pazaryeri ve tezgahların yetmemesi konusuna açıklık getirdi. Esnafın kayıt altına alınarak disipline edildiğini vurgulayan Selvitopu, ayrıca tekstilin de pazara gelmesi sonucunda sayının arttığını söyledi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Partili Azad Fazla’dan boşalan grup sözcülüğü görevine Ömer Altınpınar getirildi.

Oturumda, geçmiş dönemde yaşanan pazaryeri tartışması yine gündeme geldi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç Eserkent Pazaryeri'nin taşınması konusunda görüş bildirdi.

Yeni pazaryerinin esnaflara yetmemesine ilişkin konuşan Tunç, “Başkan ne oldu da böyle oldu. O zaman yeten tezgahlar şimdi niye yetmiyor?” dedi.

Başkan Selvitopu da esnafı disipline ettiklerini ifade etti ve pazarcıların kayıt altına alındıktan sonra sayının arttığını vurguladı. Selvitopu ayrıca tekstilin de pazara geldiğini söyleyerek, “Biz pazaryerinin kullanılması noktasında odamızla beraber bir karar aldık ve haftanın 3 günü değişmeli olarak kullanılacak. Ortada bir sorun varmış gibi konuşmanızı anlamıyorum” açıklamasında bulundu.

CHP’li meclis üyesi Mehmet Aydoğan da belediyenin pazarcıları kayıt altına almasının ardından vergi gelirlerinin 150 bin liradan 1.2 milyona çıktığını belirtti ve Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

AK Parti Grup Sözcüsü Altınpınar bir önceki Belediye Başkan'ı Sıtkı Kürüm'ün belediyeye ait Üçkuyular'daki arsayı satmasının hata olduğunu söyledi ve “Kürüm'ün hatası yüzünden şimdi pazaryeri için arsa arıyoruz. Şu an Karabağlar'da bulunan 17 pazaryerinden sadece 3'ünün üstü kapalı. Diğer pazaryerleri ne zaman modern hale getirilecek?” diye konuştu.

Selvitopu ise Kibar Mahallesi'ne modern bir pazaryeri yaptıklarını hatırlatarak, “Aynı Zaman'da kültür merkezi gibi pazaryeri yapıyoruz. Diğer pazaryerleri hakkında da projeler devamı diyor. İyi proje yapmadan çalışmalara başlayamayız. Aksi takdirde hızlı hazırlanmış projelerde yapılacak bir hata ileride büyük sorun oluşturur” dedi.

ATIK TOPLAMA NOKTALARI BELİRLENECEK
Öte yandan Karabağlar Belediyesi, 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü öncesinde atık toplama günleri uygulaması için karar aldı. Öneri Çevre Komisyonu’nun raporu doğrultusunda belediye meclisinde gündeme geldi ve oy birliğiyle kabul edildi.  Böylelikle belediye öncelik olarak ilçe genelinde atık toplama noktalarını belirleyecek.