GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2018 Pazartesi 12:20

Başkan Selvitopu’ndan 'Hekimhan’ eleştirisine yanıt: Yapılan çok ayıptır!

Karabağlar Belediyesi bir proje için Hekimhan Belediyesi’ne 354 bin TL’lik maddi destek aktaracak. Başkan Selvitopu hemşericilik üzerinden gelen tepkiler için, “Yolsuzluk, usulsüzlük bulamıyorlar, başka söyleyecek lafları yok, bir kente yaptığımız yardımı dillendiriyorlar. Yapılan çok ayıptır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi, Malatya’nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Hekimhan İlçe Belediyesi’ne bir proje kapsamında 354 bin TL’lik yardım yapma kararı aldı.

Kardeş şehir ilişkisi kapsamında gerçekleşecek maddi desteğin meclis oturumunda alındığı belirtildi. Buna göre “Tarihi Taşhan çevresinde bulunan sokakların sağlıklaştırma projesi” için gerekli maddi desteğin ilgili yasa kapsamında aktarılacağı ifade edildi.

Karabağlar Belediyesi, Belediye Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca en fazla 300 bin TL ve Katma Değer Vergisi (KDV) ile birlikte 354 bin TL’lik ödeme yapacak.  

YOLSUZLUK, USULSÜZLÜK BULAMIYORLAR, YARDIMI DİLLENDİRİYORLAR, YAPILAN ÇOK AYIPTIR!
Kararla ilgili açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ayrıca gelen ‘memleketine yardım yapıyor’ eleştirilerine de cevap verdi. Belediye Başkanı Selvitopu, “Bizim daha önce de kardeş olarak ilan ettiğimiz belediyelerimize yardımlarımız olmuştu. Bize başvurdular biz de projeye destek kararı aldık. Bugüne kadar Adıyaman Şambayat belde belediyesine, Adıyaman Harmanlı belde belediyesine, Kahramanmaraş Nurhak ilçe belediyesine, Tokat Görümlü belde belediyesine projeler karşılığı destek kararlarımız oldu. Son olarak da Hekimhan Belediyesi’ne destek kararı aldık. Kendi bütçemiz ölçeğinde destekler veriyoruz. Sonuçta oraların hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesidir. Bu yardım kararlarını alırken de hiçbir zaman hemşericilik duygusuyla hareket etmedik. Öncelikleri ihtiyacı çerçevesinde başvuranlara verdik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti başka ülkelere yardım ederken bizim kendi ülkemize yardım etmemizin abartılacak nesi var? O da sınırlı bir yardım. Yolsuzluk, usulsüzlük bulamıyorlar, başka söyleyecek lafları yok, bir kente yaptığımız yardımı dillendiriyorlar. Yapılan çok ayıptır. Hekimhan’a da şu ana kadar hiç gitmedim. İnşallah gideceğim. Bu karar meclisten AK Partililerin de katkılarıyla oy birliğiyle geçti” ifadelerini kullandı.