GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2019 Pazartesi 12:41

Başkan Selvitopu: İkinci dönemi istememin sebebi…

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, 31 Mart yerel seçimlerinde seçmenlerden ikinci dönemi için vize isteyecek olmasıyla ilgili, “İkinci dönem aday olmak istememin sebebi Karabağlar’a yapabilecek bir şeyim varsa katkı koymak istiyorum. Oy verecek olan var vermeyecek olan var. Herkese aynı mesafeden aynı gözle bakarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Sandıklardan yüzde 50 üzerinde bir rakamla çıkacağız” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Karabağlar Belediyesi’nin mevcut Başkanı olan CHP’li Selvitopu ikinci dönemi için seçmenlerden vize isteyecek olmasına açıklık getirirken önemli açıklamalarda bulundu.
MEYDAN SÖZÜ
Selvitopu, “Karabağlar’a bir meydan yapılmasını istiyoruz. 42 dönümlük bir yerde meydan olmasını doğru bulduk. Proje yarışması yaptık. 35 proje yarıştı. Önümüzdeki dönemde kazanan projeyi hayata geçireceğiz. Karabağlar’a ayrı bir renk katacak” dedi. Selvitopu ayrıca yeni dönemde yapılacakları detaylı bir şekilde aktardı.

HİÇBİR PROJEMİZ HAYALİ DEĞİL
Geride kalan 5 yıllı sürece dair bilgi veren Selvitopu, “Karabağlar’da bu süreci boş geçirmedik. Planlamayı gerçekleştirdik. Karabağlar’ı 2050 yılına hazırladık. Bazıları alınganlık yapıyor ama yaptık. Biz bunları yapmasaydık Karabağlar’a karşı görevimizi yapmamış oluyorduk. Karabağlar’ı geleceğe hazır ettik. Planlar çerçevesinde gelişeceğiz. Hiçbir şey atıp tutmayla, popülist yaklaşımla olmuyor. Gerçekçi bakacaksınız, ayakları yere basan projeler hazırlayacaksınız. Hiçbir projemiz hayali değil. Hepsi uygulama imkanı olan projeler. Bunları tek tek hayata geçireceğiz. Karabağlar yavaş yavaş modern bir hale gelecek. Karabağlar zaten o sürece girdi ve artık dikkat çekiyor. Bizim amaçlarımızdan biri de Karabağlar’ın dikkat çekmesiydi. Bu bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki dönem daha fazla dikkat çekecek” diye konuştu.

İKİNCİ DÖNEM ADAY OLMAK İSTEMEMİN SEBEBİ…
Selvitopu, “Poligon deresinin rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Kaymakamlığın önündeki çukurun altının otopark üstünün meydan olmasını istiyoruz. Bütün bunların hedefi Karabağlar’ı daha güzel bir noktaya taşımaktır. İkinci dönem aday olmak istememin sebebi Karabağlar’a yapabilecek bir şeyim varsa katkı koymak istiyorum. İmar planlarını yaptık, uygulayacağız. Kültür merkezi, sosyal tesis yerlerimiz, STK projemiz var. Semt merkezlerinin, parkların, kreşlerin sayısını arttıracağız var. Pazar yerleri yapmayı planlıyoruz.  Halkı buluşturacak projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Karabağlar farklı bir değer kazanacak” açıklamasında bulundu.BİRİLERİ VAAT EDİYOR, BİZ YAPIYORUZ
Karabağlar’da çok farklı bir sonuç çıkacak. Sokakta gezdiğimizde görüyoruz. Bizi karalamak isteyenlerin düşünceleri tek tük kalıyor. Karabağlılar emin, 31 Mart’ta bahar gelecek. Biz baharı coşkuyla karşılayan bir toplumuz. 31 Mart akşamı biz baharı coşkuyla karşılayacağız. Biz bunu alanda görüyoruz. İnsanlarımız 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidardan bıkmışlar. Biz ülkede soğan, patates, patlıcan tartışılıyorsa ötesi var mıdır? Bizim gibi tarım ülkesinde bunlar konuşuluyor, tartışılacak bir şey kalmamıştır. Sadaka toplumu değil onurlu bir toplum yaratmak istiyoruz. Biz bunun peşindeyiz. Siyasetin içinde olmamın nedeni bu değerlerin peşinden koşmaktır. Karabağlar Belediyesi çocuklara destek veriyor, taziye evleri açıyor, sosyal destek kartlarıyla onurlu bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Birileri vaat ediyor biz yapıyoruz” dedi.SANDIKLARDAN YÜZDE 50 ÜZERİNDE BİR RAKAMLA ÇIKACAĞIZ
Seçim sonuçlarına dair öngörüsünü aktaran Selvitopu, “Toplumumuzda büyük bir coşku var. Bir defa seçimleri çok iyi takip ediyorlar, sessizce de izliyorlar. Bu sessizlik 31 Mart’ta sandıklara yansıyacaktır. Birilerinin beklentilerinin aksine biz çok iyi sonuçlar alacağız. Onlar ülkenin durumunun ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Sosyal demokrat belediyelerin ne yapmak istediğini çok iyi anlatıyoruz. Kentimizi ranta teslim etmeyeceğiz, hakkı, hukuku sağlayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimseyi de ötekileştirmeyeceğiz. Oy verecek olan var vermeyecek olan var. Herkese aynı mesafeden aynı gözle bakarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Sandıklardan yüzde 50 üzerinde bir rakamla çıkacağız” ifadelerini kullandı.