GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Nisan 2019 Cuma 08:06

Başkan seçildi, İzmir tarihine geçti, Lider’den tebrik geldi!

Tire’de seçimi kazanan İYİ Partili Salih Atakan Duran, “Sonucu bekliyorduk, çok çalışmıştık. Hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Seçim güzel bir atmosferde geçti. Olgunluk içinde bir süreç yaşandı. Bu nedenle çok mutluyuz" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  31 Mart yerel seçimleri geride kalırken İzmir’de İYİ Parti’nin temsilcisi olarak sandıktan zaferle ayrılan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin İzmir’deki ilk ve tek başkanı olarak da tarihe geçen Duran seçimler üzerinden değerlendirmelerde bulunurken yeni süreçte izleyeceği yol haritasına dair bilgi verdi.

En yakın rakibi AK Partili Mustafa Selman İçelli’nin yaklaşık 2 bin oy farkıyla önünde ipi göğüsleyen Başkan Duran aynı zamanda Millet İttifakı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) de adayıydı. Duran seçimi yüzde 46.06 ile birinci tamamladı.

SONUCU BEKLİYORDUK, ÇOK ÇALIŞMIŞTIK
Duran, “Sonucu bekliyorduk, çok çalışmıştık. Hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Seçim güzel bir atmosferde geçti. Olgunluk içinde bir süreç yaşandı. Bu nedenle çok mutluyuz. İYİ Parti’nin İzmir’deki ilk belediye başkanı oldum. İYİ Parti’nin kurucu ilçe başkanıydım. Süreçler yaşamıştık, tatsız bir olay yaşamıştık, onları unuttuk. Bu seçimde 31 Mart’ta demokratik hakkını kullanan ve sandığa giden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sandığa gidip bizi tercih eden ve bize bu önemli vazifeyi veren insanlarımıza da ayriyeten şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemde gerçek manada partisiz bir belediyeciliği hayata geçireceğiz” dedi.

LİDER AKŞENER’DEN TEBRİK TELEFONU!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve genel başkan yardımcılarının kendisini aradığını söyleyen Duran ayrıca, “Sayın genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız aradılar tebrik ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Mutlu insanların yaşadığı Tire hayalimiz var. Mazbatamızı alıp hayalimizi gerçekleştirmek, seçim meydanlarında insanlarımıza ilan ettiğimiz hedeflerimize ulaşmak için canla başla çalışacağız” açıklamasında bulundu.