GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 10:49

Başkan Saygılı ‘rotasyon’ düğmesine bastı… En az yarısı gidecek!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yerel seçim öncesinde teşkilat çalışmalarına hız verdi. Adayların belirleneceği, kampanya sürecinin başlayacağı dönemde çalışmaları tamamlayan Saygılı’nın ajandasında ilçe başkanlarının değişimi konusu var. Saygılı, en az 15 ilçe başkanı ile yollarını ayırarak rotasyon yapacak.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim öncesinde milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yerine atanan yeni İl Başkanı Bilal Saygılı çalışmaları hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın periyodik olarak doğrudan bilgi aldığı isimlerin başında gelen Saygılı teşkilatta rotasyonu hazırlanıyor.

Yerel seçim öncesinde adayların artık gündeme gelmesi, teşkilatın yeni bir seçim kampanyasına girmesi gibi konulara öncelik veren Başkan Saygılı yaptığı performans  analizi ve teşkilat raporları sonrasında “rotasyon” düğmesine bastı. Saygılı’nın yerel seçim öncesinde İzmir’deki 30 ilçeden en az 15 ilçe başkanıyla yollarını ayıracağı öğrenildi.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başta olmak üzere İzmir milletvekilleri ve parti yönetim kademelerinde görev alan isimlerle de istişare yapan Saygılı’nın kısa süre içinde çalışmalara başlayacağı ifade edilir.

NASIL BIRAKACAKLAR?
Teşkilatın raporu ve Başkan Saygılı’nın raporuna göre “başarısız” olan ya da “yetersiz” kalan ilçe başkanları yerel seçim öncesinde görevinden ayrılacak. Bazı ilce başkanlarının belediye başkan adayı olması, meclis üyesi yazılabilmesi gibi gerekçelerle istifa etmelerine izin verilecek. Bu isimlerin partinin aday listesinde yer alması konusu sonradan ayrıca değerlendirilecek. Kamuoyu araştırmaları, bilinirlilik ve seçimde ne kadar etki edebileceği gibi konular aday gösterilmesinde önemli rol oynayacak.

Öte yandan görevden ayrılacak ilçe başkanlarının yerine yerel seçim kampanyasını sürdürecek ilçe başkanları da hızlıca atanarak süreçte olası aksamanın önüne geçilecek.