GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mart 2023 Cuma 19:42

Başkan Sandal'dan ‘emsal kararı’ yorumu: Sağduyulu bir yaklaşım!

İstinaf Mahkemesinin 5'inci İdare Mahkemesi'nin emsal davasına verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Mağdurdan yana gösterilen bu sağduyulu yaklaşım için teşekkür ediyor, depremzedelerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Bayraklı'daki emsal artışı davası ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını bozmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nin itirazlarını inceleyen İstinaf Mahkemesi 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına ve dosyanın yeniden 5'inci İdare Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,  emsal artışı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına ilişkin yazı açıklama yaptı.

Kararın hayırlı olmasını dileyen Başkan Sandal “Depremzedelerimizin konut ihtiyacını çözmek için hayata geçirdiğimiz “emsal artışı” kararı ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı, mahkemeye yaptığımız itirazlar neticesinde kaldırıldı. Mağdurdan yana gösterilen bu sağduyulu yaklaşım için teşekkür ediyor, depremzedelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.