GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Haziran 2023 Perşembe 08:34

Başkan Sandal’dan ‘alternatif yol' uyarısı: Acil hasta nasıl ulaşacak?

Bayraklı’da bu yıl içinde açılması planlanan Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda alternatif yol bulunmadığını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Şimdiden bile trafik var. Acil hastanız varsa nasıl ulaşacaksınız? Alternatif yol yok. Hastanenin bir bölümünün açılacağı söyleniyor. Yetkililer harekete geçmeli. Kamu yatırımı gerekiyor. Bizim yada Büyükşehir’in girebileceği bir şey değil. Yetki de bakanlıkta” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Belediye Bakanı Serdar Sandal, SonSöz TV’de katıldığı programda ilçede yapımı devam eden şehir hastanesi projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çevre Yolu üzerinde yapılan hastanenin daha açılmadan trafik yoğunluğu oluştuğunu söyleyen Başkan Sandal, alternatif yolların yapımı için merkezi hükümetin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Alternatif yol açılması konusunda yetkinin belediyede olmadığını belirten Sandal şunları söyledi:

“Şehir Hastanesi’ni bir yana bırakırsak rezerv alandaki konutların ulaşımı bile kilitleyebilir trafiği. Altınyol’dan askeri alan üzerinden geçiş konusu vardı tıkandı. 60 hektarlık kentsel dönüşüm içerisinden bir çözüm geliştirmek istedik. Bu süreçle olabilecek bir şey… Biz şu an 1,1,5 yılda kazma vurmak istiyoruz. Yapımı 2 yıl alır. Bu sorunun bundan önce çözülmesi için askeri alan ya da yukarıdan bağlantı lazım. Hastane bölgesinde sabah bir yön kapanıyor akşam öbür yön kapanıyor. Acil hastanız varsa nasıl ulaşacaksınız? Alternatif yol yok. Hastanenin bir bölümünün açılacağı söyleniyor. Yetkililer harekete geçmeli. Kamu yatırımı gerekiyor. Bizim yada Büyükşehir’in girebileceği bir şey değil. Yetki de bakanlıkta”