GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mart 2023 Çarşamba 12:48

Başkan Sandal’dan AK Partili Nasır’a belgeli yanıt: TOKİ, rezerv alanda arsa sattı!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın “rezerv alanda arsa satışı doğru değil” çıkışına belgeli yanıt verdi. Sandal açıklamasında “depremzedenin hakkı, resmi olarak başkalarına ihale edilmiş. Peki satışa sunulan bu ticari alanların ederi, alın teriyle evini almak isteyen depremzedelerin ödeyeceği fiyatlardan düşürülecek mi?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, deprem sonrası rezerv alan ilan edilen ve afetzedelere binalar yapılan alanda TOKİ tarafından arsa satışı yapıldığı iddialarını gündeme getirmişti. Başkan Sandal’ın iddialarına AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’dan yalanlama gelmişti.

AK PARTİLİ NASIR'IN AÇIKLAMALARI

Nasır’ın açıklamalarına Başkan Sandal’dan cevap geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sandal şunları söyledi:

“TOKİ tarafından depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ayrılan rezerv alanda, bazı arazilerin ihale ile satışa çıkartıldığını, bu vesile ile depremzedelerin hakkının yendiğini savunmuştuk. 

Ortaya koyduğumuz iddiaya devlet kurumlarından resmi bir açıklama beklerken, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’dan bir yanıt geldi. Sayın vekil, rezerv alanı sınırları içinde bu tür satışların söz konusu olmadığını, iddiamızın gerçeği yansıtmadığını söylemiş.

Bugüne kadar halkın yararına olmayan hiçbir işin içinde olmadık ve manipülatif bilgilerle Bayraklılıları hiç yanıltmadık. Bu kez de öyle yapıyoruz!

Paylaştığım harita Bayraklı Rezerv Alanı’na ait. Gerçekleştirilen iki ihale sonrasında; (1) numaralı alan Ticaret Alanı olarak, (2) numaralı alan ise Bakım ve Akaryakıt İstasyonu olarak satışa çıkartılmış. Yani depremzedenin hakkı, resmi olarak başkalarına ihale edilmiş. Peki satışa sunulan bu ticari alanların ederi, alın teriyle evini almak isteyen depremzedelerin ödeyeceği fiyatlardan düşürülecek mi?”