GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:16

Başkan Şahin vizyon projesini anlattı!

Menemen Belediye Başkanı Şahin Cuma günü açılışı yapılacak Gölpark projesini tanıttı. Şahin, projenin maliyeti hakkında bilgi verirken bürokraside karşılaşılan zorluklardan da bahsetti. Şahin ayrıca kentin en hızlı gelişen ilçesi olduklarını belirtirken proje için de Kültürpark örneği verdi.

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2 Eylül Cuma Günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da açılışına katılacağı Gölpark projesi için basın açıklaması yaptı. 

Şahin projenin belediyenin özkaynaklarıyla hayata geçirildiğini ifade etti. 

Detaylı bilgilendirme yapan Şahin, Kültürpark örneği verdi ve İzmir'in en hızlı gelişen ilçesi olduklarını kaydetti. 

BURAYI BEN BİTİRMEDİM!

Şahin, "Belediyelerimiz daraltılan bu bütçelerle zor işler yapıyor. 150 milyon lira bütçe yapabilecekken, geçtiğimiz yıl 66 milyon lira yapabildik. Çok daha iyisini yapabilirdik. Belediyemiz elindeki bu bütçeyle bu projeyi, bu tesisi yaratmanın gurunu yaşıyor. Burayı sadece Tahir Şahin olarak ben bitirmedim. İşçilerimiz de dahil olmak üzere, tüm belediyemizin burada eşit katkısı vardır. Belediye ailesindeki tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yani, Ulaştırma Bakanlığı’na ait bir bölgeydi. İzmir-Çanakkale yolu üzerinde malzeme çıkartılan alanda yer altı sularıyla kendiliğinden bir göl oluştu. 8 yavrumuz burada boğuldu ve zor bir durumla karşı karşıyaydık. Bu izbe mekanı alıp, Sayın Başbakan’ımız Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı iken belediyemizi ziyareti sırasında burayı talep ettik. Projemizi sunduk ve buraya öncelikle 30 bin kişilik şehir stadı yapılmasını talep ettik. Ancak 2 seçim geçti ve proje havada kaldı. O arada burada boğulma vakaları devam ediyordu. Stat projesinden vazgeçip vatanımız, milletimiz yararına rekreasyon alanı yapma kararı aldık. Yapma diyenler oldu ama toplum adına bir şey yaptık ve yüreğimiz rahat. Projenin yüzde 90’ı Menemen Belediyesi’nin kendi çalışanları tarafından hayata geçirildi. Kimseden bir lira almadan projeyi gerçekleştirdik" dedi. 

TAM MALİYETİ HESAPLAMADIK

Maliyetle ilgili de konuşan Şahin, "Projenin maliyetini tam olarak hesaplamadık. Yakında bunun maliyetini de ortaya koymaya çalışacağız. Her dakikasında projenin içerisinde oldum. Yaklaşık 11-12 milyon liraya mal olduğunu tahmin ediyorum. Eğer ihale etseydik maliyet 40 milyon lira olurdu. Devletin milletin parasını korumanın hazzını yaşıyoruz” açıklamasını yaptı. 

KÜLTÜRPARK ÖRNEĞİ

Şahin projei için Kültürpark örneği verdi ve "Rekreasyon alanındaki spor salonuna 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in adını vermeyi düşünüyoruz. Bu alan bölgemize de büyük katkı sağlayacak. 25 dönümlük hayvanat bahçemizde Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan esinlendik. Kültürpark’taki eski hayvanat bahçesi 17 dönümdü. Bizdeki bazı hayvan çeşitleri Doğal Yaşam Parkı’nda dahi yok. Bu alana Bornovalı da, Çiğli’li de, Karşıyakalı da, Manisalı da, Bergamalı da, Kınıklı da, Ayvalıklılar da gelecek. Tam merkezde olan bir yer. Eski Kültürpark’ın minisini burada yaratmaya çalıştık" şeklinde konuştu. 

EN HIZLI GELİŞEN İLÇEYİZ!

Şahin İzmir'le ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Kuzey aksı hep dışarıda kalmış. Bu aksa hizmet verecek bir proje oluşturduk. Gölpark trafiği de rahatlatacak. Trafik projelerle rahatlar. TÜİK rakamlarına göre İzmir yüzde 1,3 oranında büyürken Menemen 5 büyüyor. İzmir artık kuzeye gel diyor. İzmir artık kuzeye hizmet etmezse kente hizmet etmiyor demektir. Kuzeye böyle bakmak lazım. İzmir’deki nüfus artış oranında yüzde 18’le Menemen başı çekiyor. Kentin en hızlı gelişen ilçesiyiz. Devlet yatırımlarını ortaya koymazsak sorun başlıyor demektir. İzmir lobisinin oluşmadığını düşünüyorum. Yaptırımlar ve yatırımlar yanından yöneticilerimiz bu lobiyi oluşturamamış" ifadelerini kullandı.