GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2018 Çarşamba 16:50

Başkan Şahin’den sert sözler: Birileri para kazanacak diye...

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilçede açılacak yeni taş ocağı için ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Şahin, “Mücadele edeceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menemen ilçesinde açılacak yeni taş ocağı ve kırma eleme tesisi projesi tepkilere neden oldu. Özel bir şirket tarafından yapılacak tesis için yüzlerce çam ağacı kesildi. Şikayet üzerine bölgeye giden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin incelemelerde bulundu. Şahin, duruma sert tepki gösterirken vatandaşları ve köylüleri de dinledi. 

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Şahin, “Birileri üç  beş kuruş para kazanacak diye, burada yapılan çevre katliamına çevreci dostlarımız ile birlikte ‘dur’ diyeceğiz. Burada 300 dönüme yakın bir arazide 100 yıllık çınarların kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Burası 10 için yıl önce ÇED raporu sürecinde yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Şimdi ise  ÇED raporunun alındığı veya ÇED raporunun gerekli olmadığına dair bilgileri geliyor. Eğer ÇED raporu alındı ise nasıl alındı, burada yaşayan insanlardan hiç bir görüş alınmadı mı? ÇED raporu gerekli değildir gerekçesi ile burada ağaçların kesilmesine müsaade ediliyorsa o daha da vahim bir durumdur.

Çevreci dostlarımız ile birlikte buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu 100 yıllık çam ağaçları hepimizin oksijen kaynağıdır. Ciğerlerimize çektiğimiz temiz havadan başka bir şey değildir. Artık Türkiye'de bu sistemin içerisinde isteyen istediğini yapabilir duruma gelmiştir. Ama biz çevreciler, Menemenliler olarak Türkiye'de isteyenin istediğini yapamayacağını göstereceğiz. Çevreci dostlarıma güveniyorum, onları şimdiden buraya eyleme davet ediyorum. Eylem saatini de en kısa sürede açıklayacağım. Yaşasın çevre diyorum!“ ifadelerini kullandı.