GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2016 Perşembe 16:52

Başkan Pekdaş’tan Valiliğe vergi payı sitemi!

Mayıs ayı oturumunda konuşan Başkan Pekdaş, “Konaklı’nın parasını Konak için kullanamadık” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda 2015 yılı İdare ve Kesin Hesap Cetveli’nin tetkik edilmesi görüşüldü. Başkan Sema Pekdaş 2015 yılı kültür hizmetleri payını açıkladı. Pekdaş ayrıca Konak’ın Emlak Vergisi gelirinden düşük pay almasını eleştirdi.

KONAKLI’NIN PARASINI KONAK’A HARCAYAMADIK
Vergi gelirlerinin bu yıl,  2014 yılına oranla artış göstermesine karşın hak edilen payın verilmediğini söyleyen Pekdaş, “Hesap cetvelinde Konak Belediyesi olarak hemşerilerimizden 6 milyon 608 bin TL vergi topladık, valiliğe sunduk. Verdiğimiz paya karşılık aldığımız miktar sadece 240 bin TL… Konak’ta tarihi varlıkların korunması için yapılan projeler için alınan pay bu kadar... Ondan sonra ‘İzmir’de tarihi binalara bakım yapılmıyor’ deniyor. Konaklı hemşerilerimizin paralarını geri alabilseydik daha fazla yeri düzenleyebilecektik. Konaklı’nın parasını Konak için kullanamadık. Biz Vali Beyi gerekli yerleri göstermek için gezdirdik. Yapılması gereken pek çok projeyi kendisine sunduk. Defalarca Vali’ye gittik, bu yerleri gezdik. Bu benim bir sitemimdir” diye konuştu.

GİDER BASKI YAPARIZ!
Pekdaş’ın sözleri sonrası konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Konaklı vatandaşların yararına bir konuda her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Bizim de haberimiz olsun ki Vali’ye baskı yapalım. Bizim bir bilgimiz yok. Konaklı’nın yararına olan bir şey varsa gideriz gerekirse nöbet tutarız” dedi.