GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Aralık 2016 Perşembe 13:30

Başkan Pekdaş’tan limanın önünü açan karar!

ÖİB İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın özeleştirilmesi için hazırlanan imar planlarına karşı Konak Belediyesi’nin yaptığı iki itirazı reddetti. Ret kararına karşı Başkan Pekdaş, yargı yoluna başvurmayacağını açıklarken limanın ihalesi için engel kalmadı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesinde ihale için engel kalmadı.

ÖİB tarafından ilk açıklanan imar planlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından itiraz edilmiş, planlar askıdan indirilmişti.

Hazırlanan ikinci planlarda ise İzmir Yük Limanı ve Kruvaziyer Limanı olarak ayrı ayrı askıya çıkarılmış, tekrar gelen itirazlarda teker teker uzlaşılırken Konak Belediyesi Kruvaziyer Limanı’nın imar planlarına karşı yaptığı 2 itiraza devam etmişti.

Kentte uzun süreli tartışmalara neden olan imar planlarında verilen uzlaşma mesajlarının ardından Özelleştirme İdaresi, Konak Belediyesi’nin Alsancak Kruvaziyer Limanı için yaptığı iki itirazı reddederken, Başkan Pekdaş’ın karara karşı yargı yoluna başvurup başvurmayacağı merak edilen konu oldu.

DÜŞÜNCELERİMİZ DEĞİŞMİŞ DEĞİL
Limanın özelleştirilmesi yolunda Başkan Pekdaş konu ile ilgili Egedesonsöz’e konuştu.

Ret kararı hakkında konuşan Pekdaş, "Konak Belediyesi olarak biz hangi noktalarda itirazımız olduğunu belirtmiştik. İtirazımızda vurguladığımız noktalarla ilgili düşüncemiz değişmiş değil" dedi.

Pekdaş, itirazın reddinin ardından herhangi bir yasal süreç başlatmayacaklarını, konuyu mahkemeye taşımayacaklarını söyledi.

Pekdaş’ın kararının ardından İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesini sağlayacak ihale süreci için engel kalmadı. Liman, ÖİB tarafından belirlenecek tarihi bekliyor.

ÖZTÜRK’TEN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR
Pekdaş’ın kararını değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Biz Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi adına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a İzmir’e değer katacak, İzmir’i kalkındıracak bu kararı verdiği için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde  bu tür şeylerle uğraşmamız doğru değil. Kente katkı koyacak bu projelere destek vermemiz lazım. Bu karar İzmir için İzmirliler için hayırlı olacaktır” şeklinde konuştu.