GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2017 Cuma 11:03

Başkan Pekdaş’tan çarpıcı yanıt: Asıl sorun da bu!

Oturumda valilikte bekleyen projelerin gündeme gelmesi üzerine AK Partili Başdaş, “Valiyle konuştuk sorunları en kısa sürede çözeceğiz” dedi. Başkan Pekdaş bunun üzerine, “Biz valiye söylüyoruz olmuyor. Siz araya giriyorsunuz, asıl sorun da bu!” cevabını verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ’ın idaresinde yapılan toplantıda 2016 yılı belediye başkanı faaliyet raporu görüşüldü. 

Meclis toplantısının gündeminde faaliyet raporunun yer almasından dolayı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş meclis üyelerine ait bölümde oturdu.

CHP Grubunun olumlu oy kullandığı rapora AK Parti ret oyu verdi. Rapor 23’e 8 farkla oy çokluğuyla kabul edildi. 

AK Parti Grubu ilçede yatırım eksikliği olduğunu iddia etti ve eleştirilerini sıraladı.

AK PARTİ’DEN RAPORA RET!
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş söz alarak, “Sunumu hazırlayan arkadaşa teşekkür ediyorum. Keşke bu raporu faaliyete soksak. Borcumuz yok deniyor, tabi olmaz iş yapmıyoruz. İş yaparsak borcumuz olur. Biz faaliyet raporuna ret oyu vereceğiz” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan, “Bir nemelazımcılık ve vurdumduymazlıkla vatandaşın sorunlarına çere üretmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Kitapçığı incelediğimizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının olmamasını, ideolojik bir tutum sergilendiğini görmekteyiz. Nezaket kuralları gereği olması gerektiğine inanıyoruz. Hisarönünde bulunan çarşı, şadırvan, adeta parsellenmiş, vatandaşlar buralara ulaşmakta zorluk çekmektedir. Tarihi eserler de ticari olarak kullanıldığından şikayetler artmaktadır. Borç yok ama hizmet için gayret ve çaba yoktur. Konak gibi metropol bir ilçeye yazık ediyoruz” diye konuştu.

PEKDAŞ’TAN TOPLU CEVAP
Belediye Başkanı Sema Pekdaş, diğer AK Partili meclis üyelerin yeni hizmet binası ve çeşitli konularda yöneltilen eleştirileri karşısında konuştu. Gerçekleşen ve ilerleyen dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Pekdaş, “Belediyenin yeteri kadar imkanı var dediler, çok şükür Konak Belediyesi’nin yeteri kadar imkanı var. Çok iyi çalışanlarımız, güzel insanlarımız, iyi kaynaklarımız var. O kaynakları iyi kullanan kadrolarımız var. Biz kaynaklarımızı verimli kullanarak Konak halkı, muhtarlarımızla çalışıyoruz. Biz hep adaletten yana olduk. Dezavantajlı mahalleleri önemsedik. Roman mahalleleri Kale, Gültepe mahallelerinde çalışıyoruz. Şehirde adaleti sağlamak bizim görevimiz. İzmir’in değeri olan hususların tüm kente yayılması için çalışıyoruz. Kent tarihini önemsiyoruz. Tarihe önem vermeyen iktidarların İzmir’e şaşı bakmasından kaynaklanan sorunlarımız var. Biz valiliğe verdiğimiz Konaklı hemşerilerimizin parasını alamıyoruz bırakın iktidarın desteğini” açıklamasını yaptı.

İLGİNÇ DİYALOG! VALİYE SÖYLEDİK ÇÖZECEĞİZ: ASIL SORUN DA BU…
Valilikte bekleyen projelerin gündeme gelmesi üzerine mecliste ilginç bir diyalog yaşandı. AK Partili Başdaş, “Valiyle konuştuk sorunları en kısa sürede çözeceğiz” dedi. Başkan Pekdaş bunun üzerine, “Biz valiye söylüyoruz olmuyor. Siz araya giriyorsunuz, asıl sorun da bu!” diye konuştu. Oturumu yöneten Karadağ ise, “Konak’ın verdiği kadarını bize versinler, yeter” ifadelerini kullandı.