GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
29 Kasım 2023 Çarşamba 17:30

Başkan Özgener duyurdu: Taşkınzedelere 15 milyonluk destek!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "TOBB kaynaklarından Odamıza 10 Milyon Türk Lirası yardım sağladı. Odamız tarafından yapılan toplantıda, hesaplarından 5 Milyon Türk Lirasının su baskınlarından zarar gören üyelerimiz için oluşturduğumuz yardım fonunda kullanılmasına karar verildi. Böylece TOBB’dan gelen yardımla birlikte toplamda 15 Milyon Türk Liralık bir fon oluşturduk" dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Kasım ayı meclis toplantısı İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Özgener, geçtiğimiz gün İzmir’de yaşanan aşırı yağış ve fırtına dolayısıyla yaşanan su taşkınından etkilenen vatandaş, esnaf ve İZTO üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Özgener, hükümete destek çağrısında da bulundu.

TOBB'TAN 10 MİLYON TL, ODA HESAPLARINDAN 5 MİLYON TL DESTEK
Bir çok üyenin maddi zarar gördüğünü kaydeden Özgener, İZTO binasının da bugünden itibaren kullanılabilir hale geldiğini söyledi. Özgener, "İlk andan itibaren, üyelerimizin yaşanan afetten kaynaklanan hasarlarını tespit etmek, mağduriyetlerini hafifletebilmek ve de bu zorlu süreçte yanlarında olabilmek amacıyla ilgili komitelerimizle birlikte çalışmalara başladık.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’den destek sağlayabilmek için ivedilikle iletişime geçtik.Bu iletişim sonrasında, zor zamanlarımızda maddi manevi yardımlarını bizden hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, üyelerimizin deniz taşmasının yol açtığı su baskınları sebebiyle yaşadığı hasarların karşılanmasında kullanılmak üzere TOBB kaynaklarından Odamıza 10 Milyon Türk Lirası yardım sağladı. Değerli Başkanımıza sizlerin huzurunda tüm üyelerimiz adına bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Buna ilaveten Yönetim Kurulumuz dün yapmış olduğu haftalık toplantısında Odamız hesaplarından 5 Milyon Türk Lirasının deniz taşmasının yol açtığı su baskınlarından zarar gören üyelerimiz için oluşturduğumuz yardım fonunda kullanılmasına karar verdi.  Böylece TOBB’dan gelen yardımla birlikte toplamda 15 Milyon Türk Liralık bir fon oluşturduk" ifadelerine yer verdi.

Özgener, TOBB'a teşekkürlerini ileterek, "TOBB’dan bu önemli desteğin sağlanmasında TOBB Başkanımız ile ilk teması kuran TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Başkanımız Sayın Ender Yorgancılar’ın emeği çok büyük. Ayrıca Ender Başkanımız, afetin başlangıcından itibaren yapmış olduğu açıklamalar ve kamuoyuna verdiği güçlü mesajlarla bizlerin ve üyelerimizin yanında oldu.  Kendisine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.