GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2019 Cuma 08:44

Başkan Oran'dan örnek uygulama: Önce bağış, sonra nikah

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaz dönemi artan evlilik törenlerinde kendisini nikah kıymaya çağıranlara şart getirdi. Uygulamaya göre Oran, bin TL ücreti ilçe devlet hastanesine ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yatıranların nikahını bizzat kıyıyor.

EGEDESONSÖZ- Yaz mevsimi ile birlikte düğün ve nikah törenlerinde de patlama yaşanıyor. Düğün salonları ve belediye nikah saraylarında sıra bulmakta zorlanılırken birçok kişi nikahının belediye başkanları tarafından bizzat kıyılmasını istiyor. Özellikle, yaz dönemlerinde belediye başkanlarının programlarında nikah törenleri ve düğün davetleri geniş yer kaplıyor. Turizm bölgelerinden başta Çeşme olmak üzere Urla, Güzelbahçe, Foça ve düğün salonlarının bulunduğu Balçova ilçelerde ikamet etmeyenler tarafından da tercih ediliyor.

"BAŞKANI İSTİYORUM" DİYEN...
Yoğun programlara ve davetlere yetişmekte zorlanan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran dikkat çeken bir uygulama başlattı. Oran, özellikle sosyete düğünleri ve dışarıdan gelenlerin nikahlarını kıymak için bağış kampanyasının startını verdi. Çeşmeli ve parti örgütünde yakından tanıdığı isimleri uygulama dışında tutan Oran, “nikahımı bizzat belediye başkanı kıysın” diyenlere Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme şubesinin yardım hesaplarına bin TL para yatırma şartı getirdi. Uygulama, büyük destek görürken birçok kişi hastane ve derneğin hesaplarına yatırdıkları paranın dekontlarını Oran’a gönderdi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASLI
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Oran, “Yoğun bir taleple karşı karşıyayım. Herkes nikahının bir belediye başkanı tarafından bizzat kıyılmasını istiyor. Düğüne zaten nikah memurlarımız gidiyorlar. Bizzat beni görmek ve düğünde yer almamı isteyenlere bağış yapma şartı getirdim. Uygulamamız çok da rağbet görüyor. Çeşme’deki hastanemizin eksikleri ve ihtiyaçlarında kullanılmak üzere vatandaşlarımız belirlenen rakamları yatırıyorlar. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise Çeşme’de okuyan çocuklarımıza burs veriyor. Biz de böylece buraları gönüllülük esasın göre desteklemiş oluyoruz” dedi.