GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2022 Perşembe 09:57

Başkan Oran'dan 'kazı' isyanı: Yeteri kadar sabrettik!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme'nin Altınyunus Mahallesi ve Alaçatı Mahalleleri'nde gerçekleştirilen ve yarım bırakılan altyapı çalışmaları hakkına sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile isyan etti. 'Vatandaşlarıma şikayet ediyorum' ifadelerini vurgulayan Oran, firma hakkında ise 490 bin TL'lik ceza kesildiğini belirtti.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in ve Türkiye'nin en önemli tatil beldeleri arasında yer alan Çeşme'de Altınyunus Mahallesi ve Alaçatı Mahalleleri'nde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları nedeniyle Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sosyal medya hesabından isyan etti.

Elektrik firmasına ait müteahhidin, elektrik hatlarını yer altına almak için yolları kazdığını ancak işi tamamlamadan açık bıraktığını belirten Oran, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile isyan etti.

BU HALE GETİRENLERİ HALKIMIZA ŞİKAYET EDİYORUM
Yapılan işlemin vatandaşlara eziyet olduğunu belirten Oran, kurum hakkında cezai işlem uyguladıklarını da vurgularken, "Ben size bir kurumu şikayet etmek için bu canlı yayını yapıyorum. Kasım ayında kazı izinlerini Çeşme Belediyesi'nden alan ve elektrik hatlarını yerin altına alma amacıyla bu kazıları yapan kurumun müteahhidi maalesef Kasım ayından beri kazdığı bu yolları, bazı yerlerde elektrik hattını da yer altına almadan açık bir şekilde bırakmış durumda. Çeşme Belediyesi olarak, bu kuruma 490 bin TL ceza kestik. Ancak bu yetmiyor. Bu kurum kazıları yaparken, pis su borularını kırmış, su borularını koparmış. Çeşme'de 2022 yılında bize verdikleri görüntü bu... Defaten kendilerini uyardık. Vatandaş evine köprü ile girebiliyor. Biz yetkili kurumu uyardık 'Bize bu zulmü yapmayın' diye söyledik. Cezalarını da kestik ama ben bu sıkıntılarını halkım ve Çeşme ailemle paylaşmak istiyorum. Yeteri kadar sabrettik.

Elektrik ile ilgili kurumumuz halkımıza şikayet ediyorum. Çeşme'ye, Çeşmelilere, benim Çeşme aileme bu zulmü yapmaya hakkınız yok! Müteahhidiniz batmış olabilir, ekonomik sıkıntı olabilir ancak insanları bu şekilde bırakamazsınız. Bazı yerlerde belediyemizin bu kazıları yaptığıyla ilgili yazıları okuyorum, kazıları yapan kurumda böyle bırakan kurum da bellidir. Kendilerini uyardık, bir an evvel kapatın, kapatmazsanız biz bu şekilde altyapı tadilatını yaptıktan sonra kapatacağız diye. Ama Altınyunus Mahallesi ve Alaçatı Mahallelerimizde bu sıkıntıları çok ağır bedel ödeyerek Çeşme halkı çekti, aylardır çekiyor ve  artık canımıza tak etti. Çözümü kim bulacak diye vatandaşlarımız yazıyor. Biz cezayı yazdık ve buraları kapatacağız. Ancak bizim elektrik hattını yerin altına alma yetkimiz yok. Biz yerin altına alındığı kadıyla örteceğiz ve mahallelerimiz sezona hazırlayacağız. Ben artık bu duruma yeter diyorum ve Çeşme Belediye Başkanı olarak biz bu hale getirenleri halkımıza şikayet ediyorum" dedi.