GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Temmuz 2019 Salı 13:05

Başkan Oran’dan eski Başkan Dalgıç’a: Hisseleri belediyeye devret!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran belediye şirketi Alataş A.Ş’de şahsi hisseleri bulunan ortaklara çağrıda bulunarak hisseleri belediyeye devretmelerini istedi. Yedi ortak arasında bulunan eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve abisi Nurettin Dalgıç hisseleri vermedi. Başkan Oran, sermaye artırımını uygulama kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrası İzmir’in Çeşme İlçesi’nde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem Oran ile eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın bizzat başkanı olduğu yapı kooperatifine tahsis edilen belediyeye ait araziyi geri alırken yeni bir hamle daha yaptı. Oran, Başkan Dalgıç ve abisi Nurettin Dalgıç’ın şahsi hisselerinin bulunduğu belediye şirketini tamamen belediye malı yapmak için adım attı. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında “sermaye artırımı” kararı alan Oran, ortaklara hisseleri devredin çağrısında bulundu.

Ticaret Sicil Kayıtları’na göre, Alaçatı Belediyesi kapanıp mahalle olarak Çeşme’ye bağlanmadan önce kurulan Alataş Alaçatı İmar İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nde şahısların da hisseleri bulunuyor. Başta eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve abisi Nurettin Dalgıç ile birlikte Ahmet Özen, İsmail Tığlı, Ahmet Cumhur Akbaylar, Ömer Önal ve İbrahim Ejder’in şahsi hisseleri yer alıyor.

Şu anda Çeşme Belediyesi’nin büyük hissedar olduğu Alataş Alaçatı İmar Şirketi’nde belediyeyi temsil eden Başkan Ekrem Oran’ın “hisseleri devredin” çağrısına eski Başkan Dalgıç ve abisi yanıt vermedi. Geriye kalan beş ortak şirketteki hisselerini devretti.

BAŞKANDAN YENİ HAMLE
Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda alınan sermaye artırımı uygulamaya koyan Başkan Oran, şirketin sermayesini 50 milyon TL’ye çıkarma kararı aldı. Şirketi, belediye şirketine dönüştürmek için hamle yapan Oran, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazları büyük hissedar olarak şirkete verme talebini yönetim kuruluna iletti. Bunun üzerine mahkeme kararıyla, taşınmazların bedellerinin belirlenmesi çalışmalarına hız verildi.  Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi rapor öncesinde incelemelerini tamamladı.

2 MİLYON TL VERECEKLER
Sermaye artırımı kararı sonrasında şirkette bulunan hisselerine karşılık 2 milyon TL’yi vermezlerse Dalgıç kardeşlerin Alataş Alaçatı İmar A.Ş’deki hisseleri bu hamle ile erimiş olacak. Eski Başkan Dalgıç ve abisi isterlerse şirkete sermaye artırımı oranında para verebilecek. Aksi halde, şirket ile aralarında bulunan özel bağ tamamen kesilmiş olacak.