GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2019 Salı 13:47

Başkan Oran: Alaçatı para çatı diyorlar, 2 TL'ye çay satıyorum

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatı'da tatil yapmanın pahalı olduğunu iddia edenlere cevap verdi," Ilıca Taş İskele’de ve Alaçatı’da açtığımız Çeştur kafelerde vatandaşlar 2 liraya çay, 5 lira kahve içiyor"dedi. Başkan Oran, sakız ağaçlarının Çeşme'nin tarım lokomotifi olacağını da söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatı'da tatil yapmanın pahalı olduğunu iddia edenlere cevap verdi. Başkan Oran, Çeştur kafelerde vatandaşlar 2 liraya çay, 5 lira kahve içebildiğini söylerken, sakız ağaçlarının da Çeşme'nin tarım lokomotifi olacağını ifade etti..

 “ALAÇATI PARA ÇATI DEDİLER, 2 LİRAYA ÇAY SATIYORUZ”
Özellikle sosyal medyada, 'Alaçatı'da tatil çok pahalı' iddiasının dile getirildiğini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Oran, kent merkezinde, Ilıca Taş İskele’de ve Alaçatı’da açtığı Çeştur kafelerde vatandaşların 2 liraya çay, 5 lira kahve içebildiklerini hatırlatarak, “Alaçatı para çatı dediler, ben de vatandaşlarımızın ekonomik olarak gidip çay kahve içecekleri kafeler açtım. Benim vatandaşlarım gidip orada bütçelerine göre yiyip içebilirler, bunu yaparken yandaki esnafımızı da mağdur etmemek için ‘dondurma’ satışı koymadım” dedi.

“SAKIZ AĞACI ÇEŞME’MIZIN TARIM LOKOMOTIFI OLACAK!”
Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de konuşulduğu toplantıda Başkan Oran, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projelerinden de bahsetti. Yok olmaya yüz tutmuş ve kesildikten sonra odun olarak kullanılan sakız ağaçlarından geriye kalanların kurtarılması için çalışma başlattıklarını ve ilk hasadı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oran, sakız ağacının özellikle Çeşme ve Sakız Adası’nda büyük ekonomi girdiklerinin olduğunu söyledi.