GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ocak 2020 Cuma 18:51

Başkan Oran açıkladı: Bakan Ersoy proje için ne dedi?

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılan arazilerin durumuyla ilgili Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü açıkladı. Oran, Ersoy’un kendisine medyada yayınlanan projenin bakanlığa ait olmadığını, kanal açmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını söylediğini vurguladı.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım-İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı’da kamulaştırdığı 511 farklı büyüklükteki parselle ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. Birçok kesimin tepki gösterdiği kamulaştırma işleminin ardından “Yeni Çeşme” adıyla ortaya çıkan Suudi Arabistan merkezli turizm şirketinin projesi ortamın daha da gerilmesine neden olmuştu.

“Çeşme’nin malını kimseye ham yaptırmam” diyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Niyazi Ersoy ile görüştüğünü açıkladı. Oran yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Sayın turizm bakanımızla az önce yaptığım telefon görüşmesinde sosyal medyada dolaşmakta olan projenin hiçbir şekilde turizm bakanlığı projesi olmadığını ayrıca bakanlığımızın projeleri içinde bir kanal açma düşüncesinin de bulunmadığını  ve yapılacak projelerde Çeşme Belediyesi ile istişare halinde olacaklarını sevinerek öğrendim. Acele kamulaştırmalarla ilgili süreçlerin de takipçisi olacağım”