GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mart 2018 Perşembe 13:32

Başkan o müdürü görevden almıştı: Önünü açtım!

Çeşme Belediyesi’nin ruhsat ve denetim müdürünü seçimlerde aday adayı olduğu için görevden alan Belediye Başkanı  Muhittin Dalgıç, “Belediye ile siyaseti birbirine karıştırmasın istedim. Kendine ve çalışmalarına daha fazla zaman yaratması için önünü açtım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde belediye başkan aday adayları çalışmalara başlarken İzmir’in Çeşme İlçesi’nde ilginç bir gelişme yaşandı. Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde 2019 yerel seçimleri için adaylık çalışması yapan ve nabız yoklayan Çeşme Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Nedim Gümüş görevinden alındı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kendi koltuğu için çalışan müdürünü affetmedi.

Çeşme’nin bir anda gündemine oturan Belediye Başkanı-Ruhsat ve Denetim Müdürü arasındaki rekabet resmi yazışmayla da noktalandı. Başkan Dalgıç, müdürün görevden alındığını belirten ve yerine atamanın yapıldığını tebliğ eden yazıyı da resmi işleme koydu.

- MÜDÜR 'ADAYIM' DEDİ... BAŞKAN GÖREVDEN ALDI!

RAHAT ÇALIŞSIN!
Olayın ardından Egedesonsöz’e konuşan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Ben arkadaşımızın seçime yönelik çalışmalarını daha rahat yapsın diye bu kararı aldım. Görevlerini yaparken ikisini birbirine karıştırmasın. Kendisinin önünü açtım. Belediyemizde işlerimiz yoğun. Kapalı kapılar ardında, idari olarak çalışmalar yaparken seçim çalışmalarını da yapması gerektiğini düşündüm. Kendisini sadece bu işlere vermesi için rahatlattım” dedi.

HUKUKEN SORUN YOK
Belediye kanununa göre bir müdürü ya da yetkili görevden almanın sorumluluğunun belediye başkanında olduğunu belirten Başkan Dalgıç, “Yapılan işlemde hukuken ya da teknik olarak bir sorun yok. Bu işi yeni yapmıyoruz. Yıllardır belediye başkanıyım. Vekalet görevler, vekaletle alınır, verilir. Asaleten müdür olsa da yerine vekaleten birisi atanabilir. Biz de bunu yaptık” diye konuştu.

ÖMÜR BOYU KALACAK DEĞİLİM
Başkan Dalgıç herkesin Çeşme belediye başkanlığı için aday olmak isteyebileceğini söylerken kimsenin de buna engel koyamayacağını vurguladı. Dalgıç, “Yerel seçim öncesinde Çeşme’de 12 tane aday adayımız vardı. Ben de onlardan bir tanesiydim. Aday oldum ve seçimi kazandım. Buralar bizim babamızın mülkü değil. Görev verilmezse, seçilemezsek işimize, gücümüze bakarız. Bir ömür boyunca burada başkanlık da yapacak değilim. Zaten dört dönem sonra bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.