GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2024 Perşembe 19:02

Başkan Mutlu tarih verdi: 2025 Eylül'de dönüşümü başlatırız!

Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler semtlerine getirilecek doğalgazla ilgili İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'ye taahhüt ve izin verilmesi Konak Belediye Meclisi'nden oybirliğiyle geçti. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Gültepe ve Beştepeler'in parselasyon planlarını 2025 Haziran'ına kadar yapacaklarını, aynı yılın Eylül ayında da inşaata başlayacaklarını duyurdu. Başkan Mutlu ayrıca, Botanik EXPO için Yeşildere'nin hala EXPO alanı olduğunu söyledi.

Muhittin AKBEL /  EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Mutlu, Gültepe ve Beştepeler'de kentsel dönüşümün seneye Eylül ayında başlayacağının müjdesini verdi. Bu arada Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler'e doğalgaz getirilmesi konusunda İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye izin ve oluşacak yeni maliyetler olması durumunda zararın belediye tarafından karşılanmasına, mecliste oybirliğiyle karar verildi.

YILDIZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA DESTEĞE HAZIRIZ
Konak sınırları içindeki planları bitmiş mahallelerin doğalgaz sorunlarına yönelik çalışmalar yapılması ile ilgili önerge, 102/24 nolu önergeyle  birleştirildi. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, bu konuda destek olmaya devam edeceklerini, o bölgelerin konforlu bir yaşama kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

MUTLU: HAZİRAN'A KADAR KREDİLERİ DE ALMAYI HEDEFLİYORUZ
Kentsel dönüşümü bir an önce başlatmayı hedeflediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, parselasyon planlarının bir yıl içinde bitirileceğini, 2025 Eylül ayında da inşaatlara başlanacağını duyurdu. Başkan Mutlu, şunları söyledi:

"Gültepe ve Beştepeler'in parselasyon planı yapılmamış. Beştepeler'de sadece iki parsel yapılmış. Biz hızlıca çalışmaları başlattık. Bir aksilik olmazsa seneye eylülde inşaata başlarız. Seneye hazirana kadar parselasyon planları bitirmeyi ve uluslararası kredileri de almayı hedefliyoruz. Haziran-Eylül arasında mimari projelerini de hazırlayıp  eylülde başlamayı planlıyoruz. Tek isteğimiz, kentsel dönüşümün bir an önce yapılması. Herkesin güvenli yapılarda yaşama hakkı var. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Gültepe, Gürçeşme, Beştepeler'i ayırmadık ve Gültepe'nin tamamını bildirdik doğalgaz için. Diğerlerinde bazı yolların kararı alınıyor. Gültepe'de DSİ'nin bir çekincesi var, onu da ilgili yerlerle görüşüyoruz. DSİ, Gültepe'de geniş bir alanı su havzası ilan etmiş ve oraya yapı yasağı getirmiş. Bu yasağın kaldırılması ya da daraltılması için Büyükşehir ile görüşüyoruz. Amacımız Konak'ta yaşayan herkesin doğalgaza kavuşmasıdır."

Gültepe ve Güney mahallelerinde belediyeye ait hisselerin, diğer hissedarlar adına satılmasını uygun bulmayan komisyonların aldığı bu karar, meclis tarafından da aynen kabul edildi.

ÖZEN: KOMİSYONLARDA ALINAN KARARLARDAN HABERİMİZ OLMUYOR
Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, "Komisyonlardaki CHP'li arkadaşlar, kendi aralarında toplanıyorlar, bazı kararlar alıyorlar ve bizim haberimiz olmuyor" açıklamasında bulundu. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise Botanik EXPO organizasyonu için seçilen Yeşildere'nin 'mağdurdere' olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Yeşildere'de bir EXPO alanımız var. Bir önceki dönemde yapmayın, etmeyin, burası olmaz, dememize rağmen Yeşildere'yi EXPO alanı olarak ilan ettiler. Konak Belediyesi'ni yok saydılar. Orada şu anda çok sayıda dava var, mağduriyetler var. Bir yandan da uluslararası verilmiş taahhütler var. EXPO alanı ne durumda? Eskiden buradaki vatandaşlar taşkınlarda sular altında kalırdı. Şimdi sular altında kalmanın ötesine geçtiler, evsiz kaldılar. Büyükşehir maalesef üç maymunu oynuyor. Konak Belediyesi'nin hizmet binası yapımında hak edişlerimizi neden alamıyoruz? Büyükşehir, Karşıyaka'yı borç batağından kurtarmak için para yağdırıyor, Konak Belediyesi'ne hak edişlerini ödemiyor. Açıklama bekliyoruz."

BAŞKAN MUTLU, BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR ETTİ
Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Yeşildere'nin hala EXPO alanı olduğunu hatırlatarak şu yanıtları verdi:

"EXPO konusunda ben Hakan Bey'den farklı düşünüyorum. Ben bu dönüşüm alanlarının uluslararası organizasyonların belli bir amaç uğruna yapıldığını ve dönüşüm konusunda bir kaldıraç görevini yapacağına inanıyorum.Dolayısıyla EXPO alanı yanlıştır, söylemine katılmıyorum. Pazartesi günü Cemil Tugay başkanımızla bir toplantı yapacağız. Şu an itibariyle bir plan değişikliği yapılmadığı için Yeşildere hala EXPO alanıdır. Büyükşehir'in bizi desteklemediği görüşüne de katılmıyorum. Büyükşehir, onca ekonomik zorluğa rağmen bizi olanca gücüyle destekliyor. Bize, Haziran sonuna kadar dayanın, dediler.  Haziran sonunda 20 milyon lira aktardılar. Temmuz ayından itibaren de tüm hak edişlerimiz düzenli olarak ödenecek. Bu desteklerinden dolayı Büyükşehir Başkanımıza teşekkür ediyorum. Vergi dairesinin arazisiyle ilgili olarak AK Partili arkadaşlardan destek istiyoruz. Biz Vergi dairesi alanını istiyoruz ve onu da bize verirlerse, hizmet binamız muhteşem olur."

Konak Belediyesi Meclisi'nin bir sonraki oturumu, 1 Ağustos Perşembe günü saat 17.00 olarak kararlaştırıldı.