GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2024 Pazartesi 16:46

Başkan Mutlu: Konak yine İzmir’in kalbi olacak!

Konak’ın tekrardan İzmir’in kalbi olması için çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Mutlu “Konak'ın eskiden olduğu gibi ticaretin, kültürün ve sanatın merkezi olmasını istiyoruz ve önümüzdeki 5 yılda çalışmalarımızla bu aksı da oturtacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Başkanı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, Flash Haber TV’de yayımlanan Zamanın Ruhu programının konuğu oldu. Gazeteci İskender Özturanlı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Mutlu yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

Konak’ın tarihi özelliğine değinen Başkan Mutlu “Kadifekale’nin, Agora’nın ve Kordon’un olması Konak’ın en olumlu, öne çıkan ve İzmir’in aslında kalbini oluşturan alanlar. Bu alanların hızlıca ayağa kaldırılarak, restorasyonunun hızlandırılarak ve o üzerindeki yıpranmışlığı eskimişliği alarak hem turizme hem kentlinin kullanımına tekrar aktif olarak girmesi gerekiyor. Öncelikli çalışmalarımızdan biri bu olacak” dedi.



KONUT STOĞU SORUNU VAR
Konak’ın konut stoğu sorununa değinen Başkan Mutlu “Konak'ın konut stoğu çok eski. Hem ciddi bir bölümü, nüfusun yaklaşık 100 binine yakının oturduğu yer zamanında kaçak yapılaşmış ve imar aflarıyla meşrulaşmış yerler. Bunun dışındaki bölgelerde de çok eski bir konut stoğu var. Dolayısıyla binaların her türlü afete karşı dirençli olması ve altyapı da dahil dirençli bir kente dönüşmek Konak’ın önemli çalışmalarından başında gelecek” ifadelerini kullandı.

SANAT VE TİCARETİN MERKEZİ OLACAK
Konak’ın tekrardan İzmir’in kalbi olacağını kaydeden Başkan Mutlu “Konak geçmişte İzmir’in kalbiydi. Sanat, kültür ve ticaret hep Konak'ta konumlanmıştır. Kuşkusuz 4,5 milyonluk bir şehirde artık kent merkezi tek olamıyor. Birden fazla merkezileşme İzmir'de de yapıldı ve bunun planları da oluşturuldu ama biz yine de Konak'ın eskiden olduğu gibi ticaretin, kültürün ve sanatın merkezi olmasını istiyoruz ve önümüzdeki 5 yılda çalışmalarımızla bu aksı da oturtacağız”  dedi.