GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2021 Salı 17:09

Başkan Mithat Tekin'den 'ikinci ret' yorumu: Mahkeme bitti şimdi icraat vakti

Torbalı'da İsmail Uygur'un vefatından sonra yapılan seçimde Belediye Başkanlığı görevine getirilen Mithat Tekin, mahkemenin, AK Parti'nin itirazını reddetmesiyle rahatladı. Tekin, "Artık mahkeme faslı bitti, şimdi icraat vakti. Tüm enerjimizle, öncelikle hizmet binası, meydan ve otoparkın yer aldığı projeyi hayata geçirmek için çalışacağız" dedi.

EGEDESONSÖZ - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından yapılan Meclis'teki seçimde başkan seçilen Mithat Tekin, yargıdan gelen son kararı değerlendirdi. AK Parti'nin seçim sonucuna yaptığı itirazdan sonra, AK Parti'nin başkan adayı Özgür Erman Çağlar'ın yaptığı itiraz da yargıdan döndü. İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Çağlar'ın itirazını da reddetti. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Beklediğimiz sonuçtu. Artık mahkeme faslı bitti, şimdi icraat vakti" açıklamasında bulundu.

YARGI KARARI, BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI
Bundan sonra mahkemelerle uğraşmayacaklarını, tüm enerjilerini hizmet için harcayacaklarını belirten Başkan Mithat Tekin, şunları söyledi:

"Mahkemeden böyle bir karar çıkacağını tahmin ediyorduk ama yine de temkinliydik. Diğer bir deyişle böyle bir karar, bizim için sürpriz değildi. Artık mahkemeyle falan uğraşmayacağız. Kazandığımız seçim tescil edildi. Sonuçta, yaptığımız her şey yasaldı; yasal olmayan en küçük bir şey yoktu. Şu anda önceliğimiz, Torbalı Belediyesi hizmet binası, otopark ve meydanı içine alan büyük projeyi hayata geçirmek. Tüm enerjimizi, bu büyük proje için harcayacağız."