GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2018 Perşembe 13:36

Başkan Kocaoğlu’ndan sürpriz Ankara mesaisi: Lider’le ne konuştu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Ekim tarihinde yaptığı adaylık açıklamasının ardından ilk kez genel merkez temasında bulundu. Başkan Kocaoğlu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gitti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gitti.

15 yıllık görev süresinin ardından 1 Ekim tarihinde 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını ilan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, gelişme sonrasında ilk kez genel merkez temasında bulundu.

Başkan Kocaoğlu’nun yeni dönemde olmayacağını açıklaması sonrasında Büyükşehir Belediye adaylığı için kulislerde birçok isimden söz ediliyor. Görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürdüğü öğrenilirken Başkan Kocaoğlu’nun kendisinden sonra aday gösterilebilecek isimlerle ilgili görüş ve önerilerini CHP Lideri’ne aktardığı belirtildi.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Kocaoğlu sonrasındaki süreç için şu isimlerin adaylığından söz ediliyor: Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Mahir Polat, Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan.

KİMLER MÜRACAAT ETTİ?
Şu ana kadar resmi başvuru yapanlar ise şu şekilde: Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir eski Milletvekilleri Musa Çam ile Canan Arıtman, İl eski Başkanı Kemal Karataş.

Parti dışı bir tercih olarak da Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın da ismi kulislerde konuşuluyor.  

KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE NE MESAJ VERECEK?
Geçmiş süreçlerde genel merkeze yönelttiği taleplerde çoğunlukla ‘olmazları’ üzerinden etkili olan Kocaoğlu’nun yeni süreçte bir ismi işaret edip etmeyeceği merak konusu oldu. Kocaoğlu’nun masasında ilçe belediye başkanlarından 2-3 isim olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü için 29 Ekim’de İzmir’e gelecek olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun burada nasıl bir mesaj vereceği şimdiden merak uyandırdı.