GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2018 Çarşamba 08:14

Başkan Kocaoğlu’ndan Kültürpark’taki tahsis için Piriştina örneği!

Kocaoğlu, Kültürpark’taki hizmet binasının vakıf üniversitesine verilmesi için, “Hiçbir şeyin satıldığı, atıldığı yok. Ekonomi Üniversitesi’ne de rahmetli başkanımız Piriştina Grand Plaza Oteli’ni vererek aynı katkıda bulunmuştur. Ne ahlaki ne maddi bir yanlış iş yapmadığımız kanaatindeyiz” dedi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binasını, mecliste alınan karar gereği 3 yıl süreyle Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsis etmesinin ardından Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklamalarda bulundu.

HİÇBİR ŞEYİN SATILDIĞI, ATILDIĞI YOK, KİRA DA ALMIYORUZ, MECLİS TAHSİS ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, mecliste alınan kararın ve tahsis işleminin altında yatan sebepleri sıraladı. Başkan Kocaoğlu, “Tınaztepe Üniversitesi Buca’da 100 dönüme yakın bir yer almış. Oraya bir kampus yapıyorlar. Tıp fakültesini 3 senede bitirecekler. Bizden 3 sene erken açmak için yardımcı olmamızı istediler. Bizde Kültürpark’taki binamızı Fuar İzmir’e taşımıştık. Orada üniversitenin 3 yıl önce başlamasının kente yarar getireceğini düşündük. Mecliste de oy birliğiyle kabul edildi ve burada hiçbir şeyin satıldığı, atıldığı yok. Kira da almıyoruz. Meclis tahsis etti” dedi.

PİRİŞTİNA’DAN ÖRNEK VERDİ, ’NE AHLAKİ NE MADDİ YANLIŞ BİR İŞ YAPMIYORUZ’ DEDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’na döneminden örnek veren Kocaoğlu, “İzmir’de bir üniversitenin 3 yıl önce eğitimine başlaması için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı katkıdır. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne de rahmetli başkanımız Sayın Ahmet Piriştina Grand Plaza Oteli’ni vererek aynı katkıda bulunmuştur. Yaptığımız iş bundan ibaret. Tabii ki eleştirilecektir. Odalar eleştireceklerdir. Ama biz ne ahlaki ne maddi bir yanlış iş yapmadığımız kanaatindeyiz. Üniversitenin tıp fakültesinin İzmir’de açılmasında da yarar görüyoruz. Buna da vesile olduysak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.