GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2016 Cuma 09:03

Başkan Kocaoğlu'ndan adaylık mesajı: Genel başkanlık yapacak...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP’de yaşanan hareket sonrası isminin genel başkan adaylığı için geçmesini değerlendirdi. Kocaoğlu, “Genel başkanlık yapacak adam değilim” derken 2019 adaylığı için ise, “Altı ay kala karar vereceğim” diye konuştu.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ CHP’de uzun süredir devam eden parti içi muhalefet çalışmaları tüm hızıyla sürerken muhaliflerin tüzük kurultayını seçimli genel başkanlık kurultayına çevirme düşünceleri ise hiç yok olmadı. Parti içinde kamuoyu desteği ile genel başkanlık için nabız yoklayan isimler zaman zaman açıklama, zaman zaman da toplantı ve mini miting-ziyaretler ile niyetlerini ortaya koydu. Parti içinde de ideolojik olarak aynı düşünceye sahip kişiler de farklı illerde süre içinde bir araya geldi.

Partide, olağanüstü genel başkanlık seçim sürecinin yaşanması halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da ismi genel başkan adaylığı için gündeme geldi. Kocaoğlu bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kişi kendini bilecek. Samimi söylüyorum, ben genel başkanlık yapacak adam değilim. Genel başkanlık yapacak birikimim yok. Bunu bütün açık yürekliliğimle, samimiyetimle söylüyorum. Böyle bir yaşım da yok” dedi.

YEREL YÖNETİM NESLİ
Aileden, gelenekten yerel yönetici anlayış ile geldiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “O nedenle biz belediye başkanlığı yapıyoruz. Buradaki adaylık durumuma da seçime altı ay kala vereceğim. Onu da duruma göre değerlendireceğiz. Biz, dört nesildir yerel yöneticiyiz. Aileden böyle geldi. Bizim sülalede hiç genel seçimden milletvekili olan yok. Biz yerel yönetici bir nesiliz. Bir il genel var, 3 belediye var” diye konuştu.

KARİYER PLANIM YOK
Kocaoğlu, zaman zaman yaptığı konuşmalardan sonra verdiği sürelerle ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendirdi. Kocaoğlu, “EGİAD'ın toplantısında soru sordular 'Kariyer planlarınız var mı?' diye. Ben gelmişim kaç yaşına, ne diyeyim. Onlara, ‘daha çocuğum top oynuyorum, acıktım’ mı diyeyim? Dedim ki 'hiçbir kariyer planım yok. Eve gitmek istiyorum kardeşim, torun sevmek istiyorum’… İçimdekini, düşüncemi gizleyeyim mi, ne yapayım? 'Kariyerin ne' diye sordular. Bunu 'ooo bırakmış falan' diye hemen farklı gündeme getirdiler... Kararımı kesinlikle 6 ay kala belirleyeceğim” dedi.