GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2016 Perşembe 11:06

Başkan Kocaoğlu’na ‘spreyli’ stat tepkisi!

Büyükşehir’in açtığı dava sonucu kentte yapımı süren Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin iptal edilerek inşasının durmasının ardından Başkan Kocaoğlu’na spreyli tepki geldi.

EGEDESONSÖZ - Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.

28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.

Gelişme kent gündeminde bomba etkisi yaratırken, Büyükşehir Belediyesi’ne ve karara AK Parti ile Karşıyaka ve Göztepe cephesinde tepki geldi.

Vekil ve başkanların açıklamalarının ardından ‘kuzeyde isyan’ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma yaptığı alandaki sac bariyerlere yansıdı.

Karşıyakalı bir grup sprey boyalarla Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Bostanlı’da yapılan düzenlemelerini çevreleyen bariyerlerin üzerine Başkan Kocaoğlu’nu protesto eden sloganlar yazdı.

GÖZTEPELİLER DE YAZDI
Göztepeliler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda devam eden kıyı tasarım çalışmalarını kapatan bariyerlere spreylerle, 'O stat olacak. Kocaoğlu sözünü tut' yazısı yazarken, belediye ekipleri sabah yazıları siyah boya ile kapattı.

İŞTE O YAZILAMALAR