GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 11:11

Başkan Kocaoğlu il başkanlığı için adayını netleştirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongre sürecinde adayını netleştirdi. Kocaoğlu’nun ilçe başkanları ve bazı belediye başkanlarını arayarak “adayım Deniz Yücel” dediği öğrenildi. Yücel bunun ardından turlara başladı.

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden CHP İzmir’de gözler 7 Ocak Pazar günü yapılacak seçime çevrildi. Yeni il başkanını seçecek olan parti adaylar arasından 2019 seçim sürecini yürütecek ismi belirleyecek. Partide birçok ismin aday olduğu yarışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı da netleşti.

Çeşitli toplantılarda ve temaslarda, “kafamda bir isim yok, su akar yolunu bulur” diyen Başkan Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla partide öne çıkan isimlerle görüş alışverişinde bulunmuştu. Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kongre sürecinde temas yürütme ve nabız yoklama izni alan Başkan Kocaoğlu, Aydın’a gelen Kılıçdaroğlu ile son görüşmeyi yapıp yola çıkmıştı.

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

- YÜKSEL'DEN ÇARPICI SÖZLER: KOCAOĞLU'NUN ADAYI İÇİN NE DEDİ?

Kocaoğlu, parti kulislerinde uzun süredir ismi konuşulan kişiler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’den yana tercihini kullandı. Kocaoğlu’nun, Yücel’in ismini vererek ilçe başkanları ve bazı belediye başkanlarını aradığı öğrenildi. Kafasındaki ismi netleştiren Kocaoğlu’nun bu çerçevede çalışmalara ağırlık vermesi de bekleniyor.

Kongre sürecinde, CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin ve eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Varnalı gibi isimlerin önerisiyle ismi ön plana çıkan Yücel’in de Kocaoğlu’ndan gelen “adayım sensin” kararının ardından kendi cephesinden çalışmalara başladığı öğrenildi. Yücel’in, birçok ismi ararken destek istediği belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz il kongresini Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a karşı birlikte yürüten Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ikilisinin henüz Yücel ismi üzerinde uzlaşamadığı, pürüzleri ortadan kaldıramadığı öğrenildi. Yüksel, şu anda İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yönetiminde olan İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi’nin il başkanı olmasını istemişti. Kocaoğlu'na yaptığı görüşmeler sırasında ise Özçiftçi'nin dışında bazı isimler de önerilmişti. İl eski Başkanı Yüksel’in halen daha bu noktada olduğu vurgulanırken Yüksel ile siyaset yapan bazı önemli isimlerin de Deniz Yücel ismine sıcak bakmadığı biliniyor. Parti kulislerinde, Kocaoğlu-Yüksel’in olası ayrışma sürecine girmesi halinde rakip çıkacak adayın lehine bir durum oluşacağı dile getiriliyor.

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Deniz Yücel, 1977’de doğdu. Atatürk Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Buca siyasetinden gelen Yücel İl eski Başkanı Ali Engin’in vasıtasıyla 2014 yerel seçimleri sırasında meclis üyeliğine seçildi. Babası avukat Esen Yücel ise partide SHP dönemi dahil çeşitli görevlerde bulundu.  

ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR!

Deniz Yücel'in saat 14:30'da il binasında adaylığını açıklayacağı öğrenildi.