GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2016 Pazartesi 09:23

Başkan Kocaoğlu Ardahan’a İzmir modelini anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Ardahan Yatırım Konferansı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’in yerelde kalkınma politikalarını anlattı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bayram tatili sonrası mesaiyi Ardahan’da açtı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Ardahan Yatırım Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü CHP PM Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın yaptığı ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un da onur konuğu olduğu konferansta Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı İsfendiyar Kılıç, TOBB Tepav Proje Koordinatörü Yakup Peker, SERKA Koordinatörü Nurullah Karaca ile birlikte konuşma yapan Başkan Kocaoğlu İzmir’in yerelde kalkınma modelini anlattı.

İzmir’in yatırımları ile merkezden destek almadan dünyada en hızlı büyüyen 2.kent olmayı başardığını ifade eden Kocaoğlu yerelde kalkınma için kooperatif vurgusu yaptı.

Tarımın kalkınma, sürdürebilirlik ve refah için hayati önem taşıdığının altını çizen Kocaoğlu, üretmeyen inşaat ekonomisinin tükettiğini ifade etti. Kocaoğlu, İzmir’in bugüne kadar korunamayan havayı ve suyu emeği ile geri kazandığını ve geleceği kurtardığını söyledi.

İzmir’de süt, çiçek ve mandalina alım sözleşmeleriyle üreticiye can veren Büyükşehir Belediyesi’nin bir yılda 845 3 bin 309 koyun ve keçi dağıtımı yaparak ülkeye örnek olduğu modelleri anlatan Kocaoğlu, “Araziler satıldı, dağıtıldı… Toprağı birleştiremiyorsak emeği ve ürünü birleştirelim” sözleriyle kırsal kalkınmada kooperatifleşmenin önemini vurguladı.