GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Haziran 2017 Cumartesi 09:46

Başkan Kocaoğlu açıkladı: Büyükşehir'deki o personeller niçin işten çıkarıldı?

Kocaoğlu, bazı çalışanların tediye davası açmasından dolayı işten çıkarıldığının iddia edilmesi için, “Bu konu çarpıtılıyor. Bunun dava açanlarla, geriye dönük ikramiye isteyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Belediyeye, memlekete yararı olmayan insanların iş akdine son veriyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bazı şirketlerde çalışan yaklaşık 50 personelin işine son verilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin performans düşüklüğünü gerekçe göstermesi, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyerek personellerin iş akitlerine son vermesi ile ilgili olarak Başkan Aziz Kocaoğlu açıklamalarda bulundu.

'BELEDİYEYE VE MEMLEKETE YARARI OLMAYANLARIN İŞ AKDİNE SON VERİYORUZ'
Bazı çalışanların belediye aleyhinde tediye davası açmasının ardından personel çıkarma işleminin gerçekleştiğinin ve mağduriyet yaşatıldığının savunulması üzerine konuşan Kocaoğlu, “Bu konu çarpıtılıyor. Ben uzunca bir müddettir çalışmayan, gereksiz yere hasta olmadığı halde rapor alan, işi aksatan, başta Ulu Önderimizle ilgili olmak üzere mesajlarla ileri geri konuşan, sözün özü belediyeye yararı olmayan, memlekete de yararı olmayan insanların iş akdine son veriyoruz” dedi.

DAVA AÇANLARLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK!
Belediyenin performans ve veriminin düştüğünü söyleyen Kocaoğlu, “Çalışmayan insanların sayısı arttıkça belediyenin verimi düşüyor. Bunun dava açanlarla, geriye dönük ikramiye isteyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Mahkeme kararı verdi. Biz günü gelmeden bütün sözleşmelerimizi yaptık. Arkadaşları bu haktan yararlandırıyoruz. Geçmişe dönük alacakları varsa ona da dava açar alırlar. Bizim burada bir problemimiz yok.  Sendikalar da aradı. Bizim dava açanlarla, demokratik hakkının kullananlarla en ufak bir alıp veremeyeceğimiz bir konu yoktur. Bu belediyenin verimini ve çalışmalarını uzunca bir süredir geriye doğru çeken arkadaşlarla çalışma akdimizi feshediyoruz. Haklarını veriyoruz ve iş istiyoruz. Hakkıyla çalışan aldığı ücreti hak edip evine götüren insanlarla ne dava açarsa açsın, ne yaparsa yapsın bizim bir işimiz yok” ifadelerini kullandı.