GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ekim 2020 Salı 22:43

Başkan Kırgöz yerinde söz verdi: O taş ocağı açılmayacak!

Dikili Belediyesi'nin uzun yıllar yol dolgu malzemesi ihtiyacını karşıladığı Deliktaş'ta bulunan ve halkın kapatılmasını istediği ariyet ocağına Başkan Adil Kırgöz kilit vurdu.

EGEDESONSÖZ- Dikili Belediyesi'nin uzun yıllardır yol dolgu malzemesi gibi ihtiyaçlarını karşıladığı taş ocağı kapatıldı. Yıllar süren ruhsatlandırma sürecini tamamlayamayan ariyet ocağı için Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz devreye girerek, ocağın kapısına kilit vurdu.

Dikili halkının, taş ocağının doğaya zarar verdiği yönünde tepki göstermesi ve kapatılmasını istemesi üzerine Belediyenin uzun yıllardır devam eden ruhsatlandırma süreci iptal edilerek ocağın faaliyetine son verildi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“O Maden Ocağı Açılmayacak! Bu akşam Deliktaş Mahallemizde bulunan ariyet ocağıyla ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için mahalle sakinlerimizle bir araya geldik.

2000’li yılların başından itibaren Dikili Belediyesi çoğunluğu yol dolgu malzemesi olmak üzere ihtiyacını Deliktaş’ta bulunan ariyet ocağından sağlamaktaydı.

2017 yılında başlatılan ruhsatlandırma süreci ise bizim dönemimize kadar gelmiş oldu. Biz 31 Mart 2019’da görevi devraldığımızda bu ocağın ruhsatsız olduğunu öğrendik ve hemen malzeme alımını durdurduk. Kaçak ve kontrolsüz alımların önüne geçmek için yolunu kapatarak ve demir kapı yaptırarak kontrol altına aldık. Bu ruhsatlandırma sürecini biz başlatmadık, aksine durdurduk. Bugün itibariyle de tamamen iptal ettik.

Bugün ise hemşehrilerimizin yanındayız, Deliktaşlı vatandaşlarımızın yanındayız. Doğanın yanındayız, tabiatın yanındayız. İnsana zarar verecek, canlıya zarar verecek hiç bir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. En kısa süreçte alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra ağaç dikme etkiliğimizle Deliktaş Ormanını hayata geçireceğiz."