GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2019 Salı 16:33

Başkan Kırgöz Midilli’den gelenleri karşıladı: Ya sas Kalos irtes (Merhaba Hoş geldiniz)

Dikili ile Midilli Adası arasında başlayan vapur seferlerinin ilki gerçekleşti. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz heyette gelen 410 kişiyi karşıladı. Kırgöz, Yunanca merhaba ve hoş geldiniz anlamına gelen “Ya sas, kalos irtes” sözleriyle seslendi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Dikili İlçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında başlayan vapur seferlerinin ilki büyük ilgi gördü. Özel bir gemi acentası tarafından organize edilen ziyaret için Dikili’ye Midilli Adası’ndan 410 kişi geldi. Bazı turistler arabalarıyla geçiş yaparken vatandaşlar ve esnaf gösterilen ilgiden memnun kaldı. Midilli Adası’ndan bu yaz ilk kez gelenleri Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz karşıladı. Başkan Kırgöz, ziyaretçilere Yunanca merhaba ve hoş geldiniz anlamına gelen “Ya sas, kalos irtes” sözleriyle seslendi.

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, “Kent turizmi ve ekonomisini canlandırmak adına komşumuz Midilli Adası ile ilk gemi seferini gerçekleştirdik. Karşı yakadan gelen değerli dostlarımıza hoş geldiniz dedik. Beklediğimiz ve özlediğimiz güzel dostluk köprüsünü bir kez daha kurduk. Sıra Dikili'den Midilli'ye gerçekleşecek seferlere geldi. En kısa sürede bu seferleri de başlatacak ve iki yakayı tam anlamıyla bir araya getireceğiz” dedi.

Kırgöz, Yunanistan’dan ve adalardan gelen ziyaretçilerin döviz bıraktığını da ifade ederken gelenlerin giderken birçok meyve, sebze ve tüketim malzemesi aldıklarını söyledi. Kırgöz, karşılıklı ziyaretlerin artması için yerel yönetimler olarak ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.