GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2019 Çarşamba 09:05

Başkan Kırgöz’den borca karşılık ipotek formülü

Belediyeyi 88 milyon TL borç ile devralan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz 40 milyon TL’lik vergi ve SGK borcuna karşılık yapılandırma için belediye mülklerini ipotek gösterdi. Kırgöz ayrıca 7,5 milyon TL araç kiralama borcu için 1,5 milyon TL’lik kredi kullanma kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Adil Kırgöz belediyenin mali yapısını düzene sokmak ve borç yapılandırmasını yola koymak için başlattığı girişimleri sürdürüyor. Şimdiye kadar borcun bir miktarını ödeyen Başkan Kırgöz, 88 milyon TL ile devraldığı yönetimi sürdürülebilir hale getirmek için “ipotek” formülü geliştirdi. Kırgöz, belediyenin uzun yıllardır hiç ödenmeyen Sosyal Güvenlik (SGK) pirim borçları ve vergi borcu için belediye mülklerini ipotek verme kararı aldı. Belediye meclisinin gündemine gelen karara göre, belediyenin kendi mülkleri ile Dikili Jeotermal A.Ş’nin mülkleri 40 milyonluk borca karşılık teminat gösterilecek. Böylece, iki kurum borçlara karşılık gösterilen teminat taşınmazların değeri üzerinden yapılandırma yapacak.

Belediye ayrıca, geçen dönemden kalan 7,5 milyon TL’lik araç kiralama borcunu da yapılandırma kararı aldı. Özel bir firmaya yapılan borç için bankadan 1,5 milyon TL’lik kredi çekilmesi gündeme geldi. Belediye kasasından çekilen paraya 1 milyon daha ekleyecek olan yönetim, 2,5 milyonu peşin ödeyerek geriye kalan 5 milyon TL borcu taksitlendirecek.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kırgöz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana mali yapımızı toparlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kısa sürede çok önemli işler yaptık. Artık önümüzü de görüyoruz.  Dikili ilçemizin sorunlarını çözmek için söz vermiştik. Bahane üretmeden, bize ne demeden çalışmaya devam ediyoruz. Yıl sonu itibariyle fark ortaya net bir şekilde çıkacak” dedi.