GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2023 Çarşamba 18:40

Başkan Kılıç'tan satış eleştirilerine yanıt: Satmayalım da ne yapalım?

Buca Belediyesi Ekim ayı meclisine belediyenin 4 taşınmaz için aldığı satış kararı damgasını vururken Başkan Erhan Kılıç satış eleştirileri ile ilgili "Şu an bankada 100 milyon TL var. O yüzden satmayalım ne yapalım?" yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Başkan Erhan Kılıç yönetimindeki toplantının ana gündemi Buca Belediyesi’nin 4 taşınmaz için aldığı satış kararı oldu.

AK PARTİ’DEN SATIŞ İPTAL TALEBİ
Satış kararları ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu “Kuruçeşme Mahallesi’nde olan bir yerin arsa satışıyla ilgili 10 Ekim’de Belediye’nin ihaleye çıkacağını basın yoluyla duymuş bulunmaktayız. Buradaki rakamları da öğrendiğimiz kadarıyla, benzin istasyonu 150 milyon TL, arsa satışı 80 milyon TL, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki yerimiz 2 milyon ve Kuruçeşme Mahallesi’ndeki yerimiz de yaklaşık 5 milyon bir rakamla ihaleye çıkılacağını görüyoruz. Bütçe üzerine konuştuğumuzda 4,5 yılımızı doldurduk. 5’inci yılımızın son günlerini yaşıyoruz. Ve yılbaşından sonra herkes kendi başının çaresine düşecek. İlk geldiğimizde bütçelerde tasarrufa gidilmesi gerektiği harcamaların fazla olduğunu ve nitekim bugün bu satışlarla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Biz bu satışların olmaması gerektiği kanaatindeyiz. Daha önce yapmadığınız projeleri bu 5 aya mı sığdıracaksınız. Bucalının derdine dermal olacağız derken tam tersine Buca’ya dert olmaya geldiğinizi görüyoruz” dedi. Gündoğdu satışların iptali istedi.



‘İLLER BANKASI’NIN PAYI MAAŞLARA YETMİYOR’
Eleştirilere yanıt veren Başkan Kılıç yaptıkları kamulaştımaları anlattı. Kılıç “ Kendi taşınmazlarla yapmıyorsunuz diyorsunuz ya… Bizim yaptığımız kamulaştırmalar işte gece pazarı yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alan belediyeye ait. Kentin en değerli alanlarından birisi. Onun dışında 6-7 dönümlük pazaryeri kamulaştırması var. Onun da değeri artı. Bunları göz ardı edip satışlarla ilgili konuşuyorsunuz. Şimdi yaşadığımız ekonomik krizi sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. İller Bankası’ndan gelen paranın personel maaşına yetmiyor. Personel sayımız da yasal sınır çerçevesinde. İller Bankası payı personel parasının yarısına yetiyor. Şimdi mazot olmuş 40 TL. Kamulaştırmaların hepsinin paraları verildi” dedi.

‘SATMAYALIM NE YAPALIM’
Ekonomik krize rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Kılıç “Bankalar kredi vermiyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Ciddi dar boğaz yaşanmamıştır. Biz kamu kurumlarıyız. Buna rağmen kredi çıkmıyorsa ki kredi limitimiz çok yüksek. Biz 1,5 milyara kadar borçlanabilmemiz lazım. Şu an bankada 100 milyon TL var. O yüzden satmayalım ne yapalım? Benzin istasyonunun yanındaki yer. Bir şey yapalım dedik onda da olmuyor. Sporyum bitecek, demiryollarından aldığımız yerin projesi ihale aşamasında ona para gidecek. Ekonomi kötü. Dediğim gibi bunlar şimdi çıkarttığımız olay da değil. Biz bu kararı daha önce de aldık. Olmamıştı. O yüzden gideceği yerler belli” diye konuştu.



4 PARSEL VİTRİNE ÇIKARILMIŞTI
Buca Belediyesi Zafer Mahallesi sınırlarındaki benzinliği 150 milyon TL’den, yine Zafer Mahallesi’ndeki konut dışı kentsel çalışma alanın 80 milyon TL’den, Kuruçeşme Mahallesi’deki konut alanını 4 milyon TL’den ve İnönü Mahallesi’ndeki konut alanını ise 2 milyon TL’den satışa çıkarmıştı. İhaleler 10 Ekim 2023 tarihinde Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.  Belediye kasasına satışlardan en az 236 milyon 370 bin 500 TL girmesi bekleniyor.