GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2023 Perşembe 14:10

Başkan Kılıç 'tan AK Parti’ye yanıt: Sonraki döneme neredeyse borç kalmadı!

Buca Belediyesi Meclisi’nde 2022 yılı mali kesin hesabının görüşülmesi esnasında AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Erhan Kılıç “bir sonraki döneme neredeyse borcum kalmadı” dedi.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Nisan ayı ikinci olağan oturumunda yapılan 2022 yılı mali kesin hesabı cetveli görüşmelerinde AK Parti cephesinden bütçe harcamaları ile ilgili eleştiriler gelmişti.

AK Parti cephesi Kılıç’a yönelik eleştirilerinde gelir-gider dengesinde sorunlar olduğu ve belediyenin 120 Milyon TL bütçe açığı verdiğini ve açığın borçlanarak karşılandığını aktarmıştı. Meclis üyesi Ekrem Gündoğdu yaptığı açıklamada ayrıca belediyenin 486 milyon TL borcu olduğunu ve Kılıç’ın belediyeyi borçlu aldığını ve bir sonraki döneme belediyeyi borçlu bırakacağını belirtmişti.

ÖDEMELERİMİZİ YAPARIZ
Meclis toplantısına Denizli’deki Kemal Kılıçdaroğlu mitinginde olduğundan yer almayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise eleştirilere Egedesonsöz üzerinden yanıt verdi. Başkan Kılıç yaptığı değerlendirmede “Belediyenin geliri yasa ile belirlenen bir durum. Faaliyet raporunda bizim giderlerimizin hepsi açık ve net şekilde yazıldı. Yapılan faaliyetler vardır. Gelen gelir belli… Bu gelirin karşılığında ise ödemelerimizi yaparız” dedi.

ALAYI ASILSIZ BU CÜMLELERİN!
Belediyenin bu yıl 1,5 Milyar TL’lik gelirinin olduğunu söyleyen Kılıç, “Yapılan işlerle ilgili işi yapanların ödemeleri ekonomik krizden dolayı 2 ayda yapılmaz 5 ayda yapılır. Benim bir sonraki döneme neredeyse borcum kalmadı. 1.5 milyar lira gelirim var bu sene… Belediyeye borç bırakacakmışım. Alayı asılsız bu cümlelerin” dedi.