GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2021 Çarşamba 08:42

Başkan Kılıç hobi bahçelerine sert çıktı: Haziran ayı gibi geliyoruz!

İzmir’in birçok ilçesinde olduğu gibi Buca’da da bulunan ve yasa dışı yollarla yapılan “hobi bahçeleri”yle ilgili konuşan Başkan Kılıç, “Vatandaşlarımız ben oraya para harcadım diyorlar ama yapmasaydın niye yaptın, ben yasal olmadığı için yapmadım. Sen de yapmasaydın” diyerek kısa süre içerisinde yıkıma başlayacaklarını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Hazine, orman ve tarım arazileri bölünerek yasa dışı yollarla yapılan ‘hobi bahçeleri’ nin yıkımı için ilgili Kaymakamlıklar tarafından belediyelere yıkma emri verilmişti.

SonSöz TV'de değerlendirmelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yasalara aykırı ne varsa karşısında olduklarını ve haziran ayı öncesinde yıkımlara başlayacaklarını söyledi. Vatandaşları hobi bahçeleri konusunda defalarca uyardıklarını belirten Başkan Kılıç, “Her yere afiş astık, almayın diye. Vatandaşımız talepkar bu konuda ama yapmayın, almayın yasal değil! Bunu sen alırsan benim ne eksiğim var durumu ortaya çıkıyor. Herkes aynı durumda. Böyle bir şey var diye yasa dışına çıkmak mantıklı değil. Kesinlikle kararlıyım. Biz kepçelerle hem hazine hem orman hem de imara aykırı olan ne varsa dalıp giriyoruz. Buradan ilan ediyorum Haziran ayı gibi geliyoruz. Ben sorumluyum. Görev ihmalden yargılanırım, yapmadığım takdirde” diye konuştu.

“SEN YAPTIN BEN NİYE CEZASINI ÇEKEYİM?”
Hobi bahçeleri yapımında türlü hileler çevrildiğinden bahseden Başkan Kılıç, “Bu işi bildiğin ticarete dökmüşler. Önce 3 ağaç kesiyor, sonra büyütüyor. Etrafını önce taşla çeviriyor sonra kapatıyor inşaat gözükmesin diye. Sonra da evine havuz yapıyor bahçe içinde. Satıyor 400 bin lira! Vatandaş gelip bize sormuyor, sorsa görecek. Bir ev alacaksan önce tapusuna bakarsın, belediyeye sorarsın. Kaçak olduğunu bilerek alıyorsan önce belediyeye soracaksın. Adam almış, kendi kafasına göre araziyi bölmüş. 300 tane hissedar oluyor bir alanda. Kimsenin yeri de belli değil. Vatandaşlarımız ben oraya para harcadım diyorlar ama yapmasaydın niye yaptın? Ben yasal olmadığı için yapmadım. Sen de yapmasaydın. Yasalarla toplumsal yaşamı çevrelemezsen kaos ortamı oluşur. Yasalara uymazsan da kolluk kuvveti müdahale eder. Sen yaptın ben niye cezasını çekeyim?” ifadelerini kullandı.