GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ağustos 2023 Cumartesi 09:17

Başkan Kılıç 'en çok para bizden gitti' dedi, sitem etti: Vere vere bisiklet verdiler!

Türkiye Belediyeler Birliği’ne destek konusunda sitemde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Belediyeler Birliği’nden bir şey alıyorum evet, Belediyeler Birliği bana bisiklet yolladı. İlçe belediyeleri içerisinde belki de en yüksek parayı yollayanlardan bir tanesi biziz ancak sağ olsunlar bana bisiklet yolladırlar” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 1945 yılında belediyeler arasında işbirliği için kurulan ancak son yıllarda özellikle yönetiminde AK Partili belediyelerin yer alması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile AK Partili belediyeler arasında tartışmaların odağına getirilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bu kez de verdiği/vermediği yardımlar ile gündemde.

Özellikle muhalefet belediyeleri destek alamamaktan şikayet ederken kimi CHP’li belediyelerin ise ‘aldıkları’ yardımlar dikkat çekiyor. Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sitemde bulundu.

SAĞ OLSUNLAR BİSİKLET YOLLADILAR
Türkiye Belediyeler Birliği’ne en fazla paylardan birini yollayan belediyelerden olduklarını belirten Kılıç, “Belediyeler Birliği’nden bir şey alıyorum evet, Belediyeler Birliği bana bisiklet yolladı. İlçe belediyeleri içerisinde belki de en yüksek parayı yollayanlardan bir tanesi biziz ancak sağ olsunlar bana bisiklet yolladırlar” dedi.

TEK BİR YARDIM…
Bisikletlerin belediye bütçesine nasıl bir etkisi olduğunun sorulmasına yanıt veren Kılıç, “Tabii ki rahatlatmaz mı, bisiklet sonuçta bu. Mazot giderinden kurtulduk! Ben şu ana kadar hiçbir şey alamadım TBB’den. Benim bildiğim kadarıyla Buca tarihinde ve Belediyeler Birliği’nden gelen tek yardım bu bisiklet. Onun haricinde de başka bir şey yok zaten” diye konuştu.

BİSİKLETE BİNİP GEZERİZ
Yapılan ek bütçenin süreç içinde yetip yetmeyeceğinin sorulmasına yanıt veren Kılıç, “Yetecek diye umut ediyorum…  Maalesef kredi de çekemiyoruz. Çekmek için çok çaba sarf ediyoruz sadece... Yani şekilde bisiklete binip gideriz artık” ifadelerini kullandı.