GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2021 Perşembe 09:19

Başkan Kılıç cezaevi için konuştu: Artı değer AVM olmamalı

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bakanlığın Buca Cezaevi'nin yerine uygulanacak planı hakkında bilgisi olmadığını belirtirken, "Bakanlığın planının Bucalılara huzur verecek, trafiğimizi rahatlatacak bir plan olmasını arzu ediyoruz. Yeni planla oraya bir artı değer katılacaksa, o artı değer kesinlikle AVM olmamalı" açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Buca Cezaevi'nin yerinin nasıl değerlendirileceği tartışmaları devam ediyor. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, söz konusu alanın Bucalılara huzur verecek, trafiği rahatlatacak bir plan olması temennisinde bulundu, "Yeni planla oraya bir artı değer katılacaksa, o artı değer kesinlikle AVM olmamalı" sözleriyle, AVM istemediğini açıkça dile getirdi.

MEVCUT PLANDA TARALI TİCARET ALANI GÖRÜNÜYOR
1993 yılında, Belediye Başkanı Ertan Erdek döneminde Buca Cezaevi'nin yeriyle ilgili yapılan planda, bölgenin kısımlara bölündüğünü, adliye sarayı, belediye hizmet alanı, okul, park gibi yerler içerdiğini hatırlatan Buca Belediye Başkanı  Erhan Kılıç, "Bu planda görüyoruz ki, alanın büyük bölümü kamuya ayrılmış. 2003 yılında, Cemil Şeboy döneminde yapılan planda ise alanın yaklaşık üçte birlik kısmı, taralı ticaret merkezi olarak düzenlenmiş. Kamu alanları kaldırılmış, AVM, ticaret merkezi anlamına gelen Taralı Ticaret Alanı getirilmiş" dedi. Kılıç, bakanlığın yaptığı ve henüz açıklanmayan planla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

BUCA TRAFİĞİ, ORADA AVM'Yİ KESİNLİKLE KALDIRMAZ
"2003'teki plana göre burasını ister AVM yap, ister ticaret merkezi. Biz buraya AVM istemiyoruz. Şu andaki planda hala orada taralı ticaret alanı görülüyor. Sorun aslında buradan başlıyor. Adalet Bakanlığı, Buca Cezaevi alanını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plan yapma yetkisi var. Biraz kamu yararı içeren plan yapılsın, buna bir şey demiyoruz. Fakat AVM olursa, Buca trafiği bunu kaldırmaz. Ya AVM yaparlarsa? Böyle bir ihtimal üzerine konuşmak, doğmamış çocuğa don biçmek olur. Trafiğimizi rahatlatacak, Bucalı hemşehrilerimize huzur verecek bir plan olsun istiyoruz."

BEN UZLAŞIDAN YANAYIM, RESTLEŞMEDEN YANA DEĞİL
Bakanlığa güvendiğini, Bucalı'nın yararına olmayan, yaşamı olumsuz etkileyecek bir plan çıkmayacağına inandığını belirten Başkan Erhan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası , park bahçe olmalı. Eğer yapılaşma olacaksa, mevcut yapılaşmanın altında olmalı. Ama AVM kesinlikle olmamalı. Buradan artı değer düşünülüyorsa, o artı değer kesinlikle AVM olmamalı. Ben uzlaşıdan yanayım, restleşmeden yana değil. İnsanlar, konuşa konuşa anlaşır. Hiçbir sorun yaşanmayacağına, ortak bir yol bulacağımıza inanıyorum. Oraya AVM yapılacağını düşünmek bile istemiyoruz. Bakanlığa güveniyoruz. Bucalının yararına, yaşamını sekteye uğratmayacak bir proje uygulanacağına inanıyorum."