GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ekim 2021 Salı 09:55

Başkan Kılıç ’45 dakika trafikte kaldım’ dedi… Buca’ya ‘Karşıyaka’ formülü!

Buca'da son dönemlerde iyice artan trafik sorunu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Karşıyaka’daki gibi İZBAN’ın bir bölümünün yer altına alınması için talepte bulunduklarını söyledi. Kılıç açıklamasında  "Olabiliyorsa İZBAN'ın Göksu Mahallesine kadar olan bölümü yer altına alınabileceği talebinden bulunduk. İZBAN alt geçit kapandı, bütün araçlar İnkılâp alt geçidinden geçmeye çalıştı. Ben de denk geldim bir gün, yaklaşık 45 dakika trafikte kaldım" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son aylarda İzmir'de sıkça tartışmalara neden olan 'trafik' sorunu bu kez de Buca Belediyesi Meclisi'nde gündeme geldi.

AK Partili Buca Belediyesi Meclis Üyesi Ziya Aksu'nun trafik ile ilgili belediye trafik şubesi tarafından çalışma yapılması gerektiği ve Buca Cezaevi'nin arkasında bulunan yolun açılması gerektiği talebini iletmesi sonrası Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç açıklamalarda bulundu. İZBAN ile ilgili de Büyükşehir'e ilettikleri talebi duyurdu.

ARKADAKİ YOLUN TERKİ LAZIM
Aksu'nun talebi hakkında da konuşan Başkan Kılıç, "Cezaevi resmi olarak kapandı. Arkadaki yolun açılması için terkin olması lazım. Bununla ilgili kısa zamanda olur diye düşünüyorum. Gerekirse bununla ilgili hep birlikte çalışmasını yaparız. Bu yol açıldıktan sonra tabii ki tek yön çalışması yapılabilir. Doğuş Caddesi’nden yeni yol ve hatta tünel açılana kadar tek yol.  Cezaevi arkasında yol açıldıktan sonra trafik sorunu kısmen de olsa çözülmüş olacak. Diğeri de NATO'nun oradan  başlayacak bir yol çalışması… Bu Buca'yı gerçek anlamda rahatlatır” dedi.

Akıncılar Alt Geçidi’nin açıldığını söyleyen Kılıç, “Diğer yandan yağmur suyu kanal projesi var. Bu İZBAN altgeçidi kapalı kaldı ancak şimdi bitti. Orası artık trafiğe açıldı” şeklinde konuştu.

İZBAN’ın yer altına alınmasının trafiği rahatlatacağını aktaran Başkan Kılıç, “Ben Büyükşehir'den alternatif başka bir yol daha açılmasını istedim. Olabiliyorsa İZBAN'ın Göksu Mahallesi’ne kadar olan bölümün gerekiyorsa yer altına alınabileceği talebinden bulunduk. İZBAN alt geçit kapandı, bütün araçlar İnkılâp alt geçidinden geçmeye çalıştı. Ben de denk geldim bir gün yaklaşık 45 dakika trafikte kaldım" ifadelerini kullandı.