GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
22 Haziran 2023 Perşembe 17:58

Başkan Kestelli'den faiz kararı değerlendirmesi!

İzmir ticaret Borsası(İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Merkez Bankası’nın aldığı faiz artırımı kararını olumlu karşıladığını duyurdu.

Diren Çelik/ EGEDESONSÖZ- Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 27 ay sonra yüzde 8’den yüzde 15’e yükseltmesi İzmir iş dünyası tarafından olumlu karşıladı. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devir teslim töreninde beyan ettiği, “ ekonomide rasyonel zemine dönme” kararının somut bir adımı olarak, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 15’e yükseltme kararını pozitif karşılıyoruz.

Fiyat istikrarı şu anda ülkemizin en önemli meselesi. Ekonomide güveni yeniden tesis etmek ve istikrarı sağlamak en çok ihtiyacımız olan şey. Ekonomi yönetiminin mali ve finansal enstrümanları kullanarak başlatacağı sıkılaştırma programının, ekonominin tüm aktörleri tarafından ne derece satın alınacağını bekleyip göreceğiz. Fakat bir kez daha altını çizmek isterim ki, atılacak adımların nihai hedefi, Türkiye’nin üretim ve rekabet gücünü yükseltmeye odaklanmak olmalı. Rasyonel politikalara kademeli geçisin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"