GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2020 Cuma 14:35

Başkan Kayalar: Menderes’te provokeye izin vermeyiz

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın eleştirilerine yanıt verdi. CHP’li Murat Bakan da Başkan Kayalar’a destek verdi.

Menderes Belediyesi’nin vatandaşlara seccade dağıtmasını eleştiren AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’ya, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’dan yanıt geldi. Başkan Kayalar, AK Parti’nin olayı provoke etmesine izin vermeyeceklerini belirtti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, Başkan Kayalar’a destek verdi.

GÜNDEM YARATMA DERDİNDELER
Son günlerde AK Parti’nin yalan, yanlış söylemlerle CHP üzerinde olumsuz bir algı yaratmaya çalıştığını belirten Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “AKP’nin kara siyaseti yine hortlamış durumda. Önce CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım ardından eski İzmir il yöneticimiz Banu Özdemir, sonrasında CHP Karabağlar Meclis Üyemiz Dila Koyurga, şimdi de biz. Zihniyetleri bulanık olanlar kendi bulanık dünyaları içerisinde gündem yaratma derdindeler. Tek amaçları kara politika ile partimize zarar vermeye çalışmak. AKP’nin hizmetlerimizi provoke etmesine, vatandaşlarımıza hizmet sunmamızı engellemesine izin vermeyeceğiz. Biz, Menderes’imize baharı getirdik ve bu baharın sürmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Menderes’imizde oluşturduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu kimse bozamaz ” dedi.

HİZMETLERİMİZ ORTADA
Seccadelerin belediye logolu olmadığını, sadece örnek bir çalışmanın haber için kullanıldığını kaydeden Başkan Kayalar, “ Logolu olan örnek sadece basın yayın halkla ilişkiler müdürlüğümüz tarafından haber amaçlı kullanılmıştır. Hiçbir şekilde logolu bir çalışma tedarikçi firma tarafından yapılmamış ve logolu seccadiye belediyemize alınmamıştır.  İlçemizde bulunan tüm camilerin temizlik, bakım ve onarımı sürekli olarak belediyemiz tarafından gerçekleştirilirken sesleri çıkmıyor, tüm camilerimize el dezenfekte aparatları belediyemiz tarafından takılırken sesleri çıkmıyor ve yine tüm camilerimizde sosyal mesafeye uyulması adına yer ibareleri belediyemiz tarafından konulurken sesleri çıkmıyor da seccade dağıtırken mi sesleri çıkıyor? Bizim hizmetlerimiz ortada. Derman belediyeciliği ile vatandaşlarımızın hizmetinde olacağımızı söylemiştik öyle de yapıyoruz. Kimse bizi bu yolumuzdan döndüremez. Vatandaştan kopmuş, halktan uzak olanlar halka hizmetin önüne geçemez” dedi.

KENDİ BELEDİYELERİNE BAKSIN
AK Parti’nin dini siyasete alet ettiğini belirten Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Sayın Artcı, geçen dönem Menderes Belediyesi AKP’de iken, belediye başkanının camiden canlı yayınla siyaset yaptığını ne çabuk unuttu. Eğer Sayın Artcı siyaset yapacaksa kendi kapısının önünde ki pislikleri temizlemekle buna başlasın. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti, bizim siyasetimiz hak, hukuk, adalet için yani halk için. Kimsenin bizi bu konuda eleştirmeye hakkı yoktur. Menderes’de AKP’nin provokesine asla izin vermeyeceğiz ” dedi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Konuyla ilgili bir gazetede yalan haber yapıldığını ifade eden Başkan Kayalar, “ Görevi tarafsız haber yapmak olan ancak bağımsız ve ilkeli haber anlayışından uzak bir anlayışla ne yaptığı belli olmayan hükümet yanlısı bir gazetede de konuyla ilgili yalan haber yapılmış. Bu konuda da belediyemizin avukatları devreye girdi ve gerekli işlemler başlatılmış durumda” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAKAN’DAN DESTEK
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destek veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, belediye ekibinin tüm kamu kurumlarına olduğu gibi camilere de hizmet ettiğini belirterek,“ Belediye Başkanımızı ziyaret ettim ve başkanımız bana seccadeleri gösterdi, seccadelerin üzerinde logo falan yok. Logo olduğuna dair haberler asılsızdır. Yapılan, camilerde Çav Bella ile ortaya çıkan tamamen yalan haber üzerine kurulu CHP’yi ötekileştirmeyi hedefleyen provokasyondan başka bir şey değildir” diye konuştu.

DAĞITIM YAPILDI
Koronavirüs önlemleri kapsamında ibadete kapatılan camiler Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılırken, Menderes’te, Menderes Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz tek kullanımlık seccade dağıtıldı.